Din cuprinsul articolului
STUDIU. Stresul modifică sistemul nervos central! Persoanele care gândesc pozitiv în legătură cu îmbătrânirea au mai multe șanse să-și recupereze memoria, este concluzia la care au ajuns oamenii de știință în urma unui studi realizat recent.
Studiile au arătat că persoanele în vârstă care gândesc pozitiv sunt mai puțin stresate, un alt motiv bun pentru a vedea paharul pe jumătate plin.
Potrivit unui studiu american realizat de Școala de Sănătate Publică din Yale, persoanele în vârstă cu deficiențe cognitive ușoare au cu 30% mai multe șanse de a-și recăpăta cogniția normală, modificari ale structurii si funcției cerebrale care afectează memoria si capacitatile intelectuale, dacă au încorporat convingeri pozitive despre îmbătrânire.
Potrivit cercetătorilor, gândirea pozitivă le permite oamenilor să își recupereze cogniția cu până la doi ani mai devreme decât cei care au convingeri negative despre trecerea anilor. Vestea bună este că acest avans a fost constatat indiferent de gravitatea tulburărilor cognitive. Descoperirile au fost publicate în JAMA Network Open.
„Cei mai mulți oameni presupun că nu există recuperare după o deficiență cognitivă ușoară, dar, de fapt, jumătate dintre cei cu deficiență cognitivă ușoară se recuperează. Se știu puține lucruri despre motivul pentru care unii își revin, în timp ce alții nu. De aceea am analizat convingerile pozitive ale vârstei, pentru a vedea dacă acestea ar putea ajuta la oferirea unui răspuns”, a declarat Becca Levy, profesor de sănătate publică și psihologie și autor principal al studiului, într-o declarație publicată de universitate.
Studiile anterioare au arătat că persoanele în vârstă care gândeau pozitiv erau mai puțin stresate decât altele și aveau mai multă încredere în ele. De asemenea, acestea aveau performanțe cognitive mai bune. La acest studiu au participat 1.716 persoane.
„Cercetările noastre anterioare au arătat că convingerile legate de vârstă pot fi schimbate, astfel încât intervențiile asupra convingerilor legate de vârstă la nivel individual și la nivel societal ar putea crește numărul de persoane care experimentează o recuperare cognitivă”, a explicat Becca Levy.
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…
Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…
Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Vestea că un mare actor american are cancer a…