Din cuprinsul articolului
Studiu. Somnul uman se încadrează în cel puțin 16 tipuri distincte.
Clasificarea somnului face o schimbare profundă, fiind analizate date de ani de zile pentru a ajuta la diagnosticarea diferitelor tulburări de somn.
O revizuire sistematică a datelor privind somnul folosind informații de la peste 100 de mii de oameni din Regatul Unit a dezvăluit 16 tipuri distincte de somn.
Diferitele tipuri de modalități ar putea ajuta în curând profesioniștii din sistemul medical să diagnosticheze preinsomnia la oameni și să ajute la identificarea problemelor de bază pentru a rezolva tulburarea de somn.
Cercetarea a fost efectuată pe baza datelor purtate de brățări de către persoanele care au fost testate de United Kingdom Biobank, un studiu de biobancă pe termen lung care efectuează studii pentru a detecta predispoziția genetică și stimulii de mediu pentru mai multe tulburări.
Testarea a început în 2006 pentru primul astfel de studiu.
Studiul despre somn studiază:
Rezultatele studiului pe termen lung îi pun pe oameni într-o scală de somn reală, care este o sesiune ghidată care implică relaxare, povestire și sunete liniștitoare. Diferitele tipuri de somn sunt, în general, împărțite în 5 tipuri.
Cei care se încadrează în prima categorie experimentează insomnie cu perioade lungi de incapacitate de a adormi din nou sau de a adormi deloc.
Durata lungă de a fi „midwake” este atunci când te trezești în miezul nopții.
Pe de altă parte, persoanele care se încadrează în categoria 5 pot dormi toată noaptea fără să se trezească sau să fie nevoite să tragă un pui de somn în timpul zilei.
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…