Din cuprinsul articolului
Valul provocat de varianta Omicron ar putea fi ultimul val al pandemiei de coronavirus, susțin specialiștii. Această variantă, se pare, este mai puțin agresivă decât tulpinile anterioare, în ciuda contagiozității crescute.
Deși varianta Omicron se transmite mult mai repede, aceasta pare să provoace forme mai ușoare de boală. Acest lucru ar putea duce la imunizarea rapidă a populației, motiv pentru care specialiștii consideră că noua tulpină ar putea aduce sfârșitul pandemiei.
Cu toate acestea, contagiozitatea crescută ar putea determina și apariția unor mutații mai agresive și, astfel, specialiștii ne recomandă să fim încă precauți.
Cu atât mai mult, schema de vaccinare este foarte importantă în privința variantei Omicron. Numai persoanele vaccinate inclusiv cu doza booster au o protecție eficientă împotriva bolii, în timp ce persoanele infectate anterior cu alte tulpini nu sunt protejate și în fața variantiei Omicron.
Un studiu publicat în Danemarca arată că riscul de spitalizare după infectarea cu Omicron este de două ori mai mic decât în cazul celei cu tulpina Delta, iar oamenii vaccinați cu doza treia, booster-ul, transmit mai greu virusul, comunică RRA.
Un virus poate fi mai transmisibil datorită unui număr de motive, cum ar fi timpul în care rămâne în aer, capacitatea sa de a se fixa pe celule sau modul în care scapă de sistemul imunitar al organismului.
În ce privește varianta Omicron, aceasta poate fi chiar și de patru ori mai transmisibilă printre cei vaccinați, arată un studiu danez făcut de cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga în douăsprezece mii de familii. Dar același studiu mai arată că cei care au și booster-ul transmit mai greu virusul.
Motivul pentru care Omicron ar fi mai infecțios îl constituie capacitatea sa de a ocoli sistemul imunitar al organismului, mai spun oamenii de știință danezi. În același timp au constatat că simptomele infectării cu Omicron sunt mai puţin severe, riscul de spitalizare fiind cu 50% mai mic decât la varianta Delta.
În concluzie, directorul unui institut de specialitate, care a participat, de asemenea, la studiu, spune că acesta ar putea fi ultimul val de coronavirus care ar duce şi la finalul pandemiei.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…