Un grup de cercetători americani a descoperit modul în care celulele senzoriale auditive, care ne permit să auzim, se pot repara singure după ce au fost deteriorate, printr-un proces natural.
Această perspectivă importantă ar putea fi benefică pentru eforturile de a dezvolta modalități noi și mai bune de a trata și preveni pierderea auzului.
Este vorba de „celulele capilare”, care se găsesc în urechea internă. Acestea sunt importante atât pentru capacitatea noastră de a auzi, cât și pentru simțul echilibrului, fiind cunoscute sub numele de celule mici ciliate (păroase) deoarece sunt acoperite de structuri asemănătoare firelor de păr care servesc ca antene mecanice pentru detectarea sunetului.
Oamenii de știință de la facultatea de medicină a universității din Virginia (UVA Health) arată că aceste celule delicate au capacitatea de a se repara singure în urma leziunilor cauzate de zgomote puternice sau de alte forme de stres.
Descoperirea ar putea avansa eforturile de a dezvolta modalități mai bune de a trata pierderea auzului, inclusiv pierderea auzului legată de vârstă. „Timp de mulți ani, cercetarea auditivă a pus un accent considerabil pe regenerarea celulelor ciliate senzoriale. Deși aceste eforturi continuă, este la fel de important să ne îmbunătățim înțelegerea mecanismelor intrinseci care guvernează repararea și întreținerea acestor celule”, a declarat cercetătorul Jung-Bum Shin, de la departamentul de neuroștiințe al UVA.
Prin dobândirea unei înțelegeri mai profunde asupra acestor procese de reparare naturale, s-ar putea descoperi strategii pentru a le folosi în mod eficient, se arată în studiul publicat în revista științifică eLife, potrivit 360medical.ro.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…