Studiu revoluționar. Consumul acestor 3 nutrienți ar putea încetini îmbătrânire. Ce alimente trebuie să consumi

Nutrienți anti-îmbătrânire. Un studiu care a implicat aproape 4.000 de femei a descoperit trei substanțe chimice în alimentele comune care pot încetini efectele timpului.

Noile cercetări sugerează că consumul anumitor nutrienți ar putea schimba de fapt cât de repede vă îmbătrânește corpul.

Studiul, care va fi publicat în septembrie 2024 în The Journal of Nutrition, Health and Aging, a fost realizat de o echipă internațională de 13 cercetători care au urmărit 3.969 de femei în postmenopauză cu o vârstă medie de 63 de ani.

Cercetătorii s-au referit la „ceasurile epigenetice” ale participanților, o abordare care combină genele cu markeri ale stilului de viață, cum ar fi valorile zahărului din sânge și ale colesterolului, nivelul de educație, consumul de alcool și alți factori.

Scopul cercetătorilor a fost să determine dacă „vârsta biologică” a participanților la studiu era mai în vârstă decât vârsta lor cronologică.

Cei trei nutrienți minune și alimentele anti-îmbătrânire

Căutând informații despre dietele participanților, cercetătorii au reușit, de asemenea, să identifice anumiți nutrienți asociați cu îmbătrânirea accelerată sau decelerată. Ei au descoperit că un aport mai mare de trei nutrienți, în special, poate încetini îmbătrânirea:

1. Coumestrol, pe care National Library of Medicine îl numește „agent antiinflamator”. Se găsește în alimente precum:

  • boabele de soia,
  • fasolea verde,
  • spanacul și multe altele.

Cercetătorii au crezut că imită estrogenul, care poate ajuta la protejarea împotriva bolilor de inimă și a diabetului.

2. Beta-caroten, pe care corpul îl folosește pentru a produce vitamina A, conform University of Rochester Medical Center. Acest lucru poate stimula sănătatea pielii, a ochilor și a reproducerii. Poate proteja, de asemenea, sistemul imunitar.

Puteți obține beta-caroten în alimente precum:

  • cartofi dulci,
  • spanac,
  • morcovi,
  • pepene galben,
  • caise.

3. Acidul arahidic, un acid gras saturat care poate ajuta la prevenirea bolilor de inima, potrivit Metabolon, o organizatie de cercetare care analizeaza moleculele pentru a intelege sanatatea si boala.

Acidul arahidic se găsește în:

  • uleiul de arahide,
  • untul de cacao.

Recent Posts

Cinci zodii care vor avea norocul vieții lor în luna octombrie

Zodii norocoase în octombrie. Luna octombrie aduce o nouă energie și oportunități de transformare pentru…

5 ore ago

Nu mânca prune dacă suferi de aceste boli. Pot deveni extrem de periculoase

Prunele sunt printre cele mai iubite fructe de toamnă, apreciate nu doar pentru gustul lor…

5 ore ago

Ritualul paharului cu apă elimină energia negativă din casa ta și atrage abundența

Ritualul paharului cu apă este una dintre cele mai simple și eficiente metode pentru a…

6 ore ago

O nouă variantă Covid se răspândește rapid în Europa. Cum se manifestă

Oamenii de știință au emis un avertisment cu privire la o nouă variantă de Covid,…

6 ore ago

Tratamentul anti-cancer secret pe care l-ar fi urmat Kate Middleton. ”Nu a fost chimioterapie”

Recent, Kate Middleton a surprins lumea cu un videoclip emoționant în care apărea alături de…

7 ore ago

De ce apar stările de anxietate și melancolie toamna

Melancolie și anxietate din cauza venirii toamnei. Pe măsură ce zilele devin mai scurte și…

7 ore ago

Citeste si: