Sari la conținut

Studiu. Renunțarea la micul dejun poate duce la demență

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Studiu. Renunțarea la micul dejun poate duce la demență.

Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Iată că această afirmație ar putea fi adevărată din mai multe motive. În primul rând, se observă că cei care mănâncă micul dejun au mai puține șanse de a fi supraponderali, dar, mai important, un alt studiu a sugerat că poate reduce și șansele de a avea demență.

Demența este un termen general pentru simptomele asociate cu o scădere progresivă a sănătății creierului. Este una dintre suferințele comune în rândul bătrânilor.

În această condiție, pacientul suferă pierderea funcționării cognitive, a gândirii, a amintirii și a raționamentului. În unele cazuri, acest lucru poate crește într-o asemenea măsură încât interferează cu viața și activitățile de zi cu zi ale unei persoane. Unii oameni cu demență își pierd controlul asupra emoțiilor, iar personalitățile lor se pot schimba. Potrivit unui raport recent al The Lancet, cazurile de demență se vor dubla în India până în 2050.

Studiu. Renunțarea la micul dejun poate duce la o demență

Cu toate acestea, un studiu din 2011 publicat în Jurnalul Japonez de Științe Umane ale Serviciilor Sociale de Sănătate a menționat că există o legătură cheie între stilul nostru de viață și șansele noastre de a fi diagnosticați cu demență.

Potrivit news18.com, studiul, realizat pe parcursul a șase ani, a fost realizat într-o comunitate de fermieri din apropierea unei regiuni urbane importante din Japonia.

Cercetătorii au observat un total de 525 de adulți în vârstă de 65 de ani sau mai mult.

Analiza lor a arătat că diagnosticul de demență a fost de patru ori mai mare în rândul participanților care nu au luat micul dejun.

De asemenea, studiul a arătat că diagnosticul de demență a fost de 2,7 ori mai mare în rândul participanților care au luat o gustare, de 2,5 ori mai mare în rândul participanților care nu erau conștienți de consumul de sare și de 2,7 ori mai mare în rândul participanților care nu au avut grijă de echilibrul nutrițional.

Prin urmare, este extrem de important să aveți o dietă echilibrată adecvată și să nu săriți niciodată micul dejun dacă doriți să reduceți șansele de demență.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel