Sari la conținut

Studiu: Problemele cerebrale afectează 1% dintre pacienții spitalizați cu COVID-19

Aproximativ unul din 100 de pacienți spitalizați cu COVID-19 va dezvolta probabil complicații ale sistemului nervos central, inclusiv stokes, au raportat cercetătorii la reuniunea anuală a Societății de radiologie din America de Nord.

În cel mai mare studiu multi-instituțional de până acum privind complicațiile cerebrale ale COVID-19, cercetătorii au spus că cea mai frecventă constatare a fost un accident vascular cerebral din cauza arterelor înfundate, dar cercetătorii au văzut, de asemenea, sângerare la creier, inflamație a creierului și alte potențial fatale. complicatii.

Studiul a spus că printre aproape 38.000 de pacienți spitalizați cu COVID-19 în Statele Unite și Europa, simptomele i-au determinat pe medici să suspecteze complicații ale creierului în aproximativ 11%.

Examenele imagistice prin rezonanță magnetică (IRM) și tomografia computerizată (CT) au confirmat anomalii ale sistemului nervos central care au fost cel mai probabil asociate cu virusul la 10% dintre acești pacienți, pentru o incidență globală de 1,2%.

„S-au scris multe despre problemele pulmonare generale legate de COVID-19, dar nu vorbim adesea despre celelalte organe care pot fi afectate”, a declarat conducătorul studiului, dr. Scott Faro, de la Universitatea Thomas Jefferson din Philadelphia, într-un comunicat, potrivit Euronews.

„Studiul nostru arată că complicațiile sistemului nervos central reprezintă o cauză semnificativă de morbiditate și mortalitate în această pandemie devastatoare”.

Studiul a analizat aproape 40.000 de cazuri de pacienți pozitivi COVID-19 internați din șapte spitale universitare din SUA și patru din Europa de Vest. Pacienții fuseseră internați în perioada septembrie 2019 – iunie 2020. Vârsta lor medie era de 66 de ani și erau de două ori mai mulți bărbați decât femei.

Cea mai frecventă cauză de internare a fost confuzia și starea psihică alterată, urmată de febră.

Mulți dintre pacienți aveau comorbidități precum hipertensiunea arterială, bolile cardiace și diabetul, se arată în studiu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel