Din cuprinsul articolului
Într-un nou studiu, oamenii de știință americani au descoperit o legătură între viteza de îmbătrânire a organismului și grupa de sânge a unei persoane.
Sângele este format din globule roșii și albe, precum și din trombocite. Fiecare persoană are o anumită grupă de sânge – A, B, BAB sau O, care este determinată de prezența sau absența antigenelor pe suprafața globulelor roșii și a anticorpilor din plasmă.
Experții cred că îmbătrânirea este încetinită de rezervele mari de măduvă osoasă, care trece în celulele sanguine, îmbunătățind calitatea acestora.
Oamenii de știință au descoperit, de asemenea, că persoanele cu a doua grupă de sânge sunt mai predispuse decât altele să dezvolte obiceiuri proaste. Primul grup de sânge în felul său oferă o viață lungă, dar nu tinerețe veșnică – astfel de oameni trăiesc foarte mult, dar corpul începe să îmbătrânească prea devreme, relatează Daily Express.
Conform teoriei savantului polonez Ludwig Hirsfeld, oamenii antici din toate cele trei rase aveau aceeași grupă de sânge – primul O (primul). Tractul lor digestiv digerase fără probleme alimentele din carne. De la 40 la 50% din toți oamenii au prima grupă de sânge. Este cea mai veche și cea mai comună grupă de sânge, apărută acum 40.000 de ani. Strămoșii noștri duceau un stil de viață de vânători-culegători. Celelalte grupe sanguine s-au format prin mutația primei grupe sanguine.
A doua grupă de sânge este A (a doua), care este deținută de 30-40% din populația lumii. S-a născut din migrațiile forțate ale populației. Apare atunci când există necesitatea de a trece la alimente din produse agricole și, în consecință, de a schimba modul de viață.
Ca urmare, a apărut a doua grupă sanguină „vegetariană” A (II). A doua grupă sanguină a apărut acum 25.000 – 15.000 de ani. etc. n. is. Migrația popoarelor în Europa este motivul predominării persoanelor cu a doua grupă de sânge acolo în acest moment. Gena A este semnul unui „locuitor tipic al orașului”.
A treia grupă de sânge este B (III) apare la 10-20% din populație. Locul de naștere al genei celui de-al treilea grup B (III) se crede că se află la poalele munților Himalaya, pe teritoriul Indiei și Pakistanului de astăzi.
Modul de viață nomad, creșterea animalelor și utilizarea produselor lactate pentru alimentație au predeterminat următoarea evoluție a sistemului digestiv. A treia grupă de sânge a apărut ca urmare a fuziunii populațiilor și a adaptării la noile condiții climatice în urmă cu peste 10.000 de ani.
A patra grupă de sânge este AB (IV), doar 5% din oameni o au. A apărut în urmă cu aproximativ o mie de ani, nu ca urmare a adaptării la schimbarea condițiilor de viață, ca celelalte grupe sanguine, ci ca urmare a amestecului indo-europenilor cu mongoloizii. Astăzi, doar 6% dintre europeni au a patra grupă de sânge, care este cea mai tânără din sistemul ABO.
Horoscop Alina Bădic 24 – 30 noiembrie. Săptămâna 24 – 30 noiembrie 2024 vine cu…
Mâncăruri și băuturi care macină oasele. Sănătatea oaselor este esențială pentru o viață activă și…
Acidul uric crescut, responsabil pentru afecțiuni precum guta, este o problemă frecventă care poate fi…
Ceaiul cu efect puternic de somnifer natural. Când nopțile albe și gândurile persistente îți perturbă…
Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, un pilon al sistemului medical românesc, a fost premiat în…
Pensie minimă garantată mai mare. Pensionarii din România care beneficiază de indemnizația socială minimă garantată…