Din cuprinsul articolului
Studiu. Penisurile umane sunt din ce în ce mai mici din cauza poluării. „Până în 2045 bărbaţii nu vor mai fi capabili să producă spermatozoizi viabili”.
Este concluzia la care au ajuns oamenii de știință americani, în urma unor serii de studii privind efectele poluării asupra organelor genitale masculine şi asupra sistemului endocrin, cu impact asupra fertilităţii.
Shanna Swan este cercetător în domeniul medicinei de mediu şi sănătate publică, la Spitalul Mount Sinai din New York. Aceasta a descoperit că ftalații, substanțe chimice prezente în plastic, determină nașterea unor copii cu organe genitale malformate.
Dr. Shanna Swan scrie în cartea sa Count Down că umanitatea se confruntă cu o „criză existențială” a ratei de fertilitate cauzată de ftalați, o substanță chimică utilizată la fabricarea maselor plastice. Ftalații afectează sistemul endocrin producător de hormoni. Dr. Swan a explicat că penisurile se micșorează și organele genitale se deformează din cauza contaminării.
Aceasta a descoperit că bebeluşii umani expuşi în uter la ftalaţi aveau o distanţă anogenitală scurtată, o malformaţie corelată cu un penis mai mic.
Substanţa chimică de uz industrial se găseşte în jucării şi ajunge şi în hrană prin intermediul ambalajelor şi recipientelor. Ftalaţii mimează estrogenul, perturbând producţia naturală de hormoni din organismul uman, ceea ce afectează dezvoltarea sexuală pe termen lung.
Astfel, un studiu publicat în 2017 a constatat că nivelul spermatozoizilor în rândul bărbaților din țările occidentale a scăzut cu peste 50% în ultimele patru decenii după examinarea a 185 de studii care au implicat aproape 45.000 de bărbați sănătoși.
Potrivit Sky News , Dr. Swan examinează „modul în care lumea noastră modernă amenință numărul de spermatozoizi, afectând reproducerea și punând în pericol viitorul rasei umane”.
Cercetătoarea e de părere că aceste descreşteri ale fertilităţii înseamnă că până în 2045 bărbaţii nu vor mai fi capabili să producă spermatozoizi viabili.
Cercetările doctorului Swan au început prin examinarea sindromului ftalatului, observat la șobolani. S-a constatat că atunci când fetușii au fost expuși substanței chimice, este posibil să se nască cu organe genitale micșorate.
Călin Georgescu, candidatul independent la prezidențiale, a declarat, după anunțarea exit-poll-urilor pentru primul tur al…
George Simion, candidatul AUR la alegerile prezidențiale, a anunțat duminică seara că revendică intrarea în…
Marcel Ciolacu, mesaj după rezultatele exit poll. Candidatul PSD s-a clasat pe locul 1 în…
Elena Lasconi, după ce sondajele exit-poll. Candidatul USR a avut parte de o ascensiune fulminantă…
Horoscop 25 noiembrie. Multe zodii manageriază excelent problema banilor. Cu toate acestea, există și nativi…
Răspunsurile pe care le așteaptă ROMÂNIA! Exit poll alegeri prezidențiale 2024. Cine merge în turul…