Categories: Ştiri sănătate

Studiu: SARS-CoV-2 a suferit modificări. Ce au descoperit experții despre noua mutație

Virusul ce cauzează Covid-19 nu face parte din aceeași tulpină descoperită inițial în China. Un studiu recent descoperă că SARS-CoV-2 a suferit modificări, iar noua mutație genetică îl face să fie mult mai contagios printre oameni.

Conform WebMD, persoanele infectate cu noua mutație genetică, 614G, prezintă încărcături virale mai mari la nivelul nasului și gâtului. Cu toate că acest lucru nu le face să fie mai bolnave, sunt mult mai contagioase pentru alte persoane.

Studiul își propune să demonstreze cum noua mutație, care a apărut în februarie în Europa, a jucat un rol important în răspândirea globală. Modificarea face virusul mai contagios din cauza modului prin care acesta se atașează de celule, multiplicându-se rapid.

Studiul efectuat de Ralph Baric, profesor de epidemiologie, microbiologie și imunologie al Universității din Carolina de Nord, Chapel Hill, explică fenomenul. El susține că virusul a descoperit, după lilieci, populația noastră cu peste 7 miliarde de indivizi. Astfel, era natural ca acesta să sufere modificări genetice pentru a supraviețui și a se răspândi.

Pe parcusrul experimentelor, animalele infectate cu tulpina 614G au transmis virusul mai rapid către animalele sănătoase, spre deosebire de cele infectate cu tuplina originală. Tuplina originală este contagioasă, încă, dar durează mult mai mult timp ca aceasta să infecteze. Astfel mutația constă în rapiditatea cu care virusul reusește să infecteze alți indivizi.

Este vaccinul eficient împotriva mutației 614G ?

Cercetătorii studiului s-au întrebat dacă noile vaccinuri vor fi eficiente pentru a combate tuplina 614G, din moment ce acestea s-au bazat pe neutralizarea tulpinii originale. Ei au analizat anticorpi de la persone infectate cu ambele forme. În urma analizei s-a constatat că nu există diferențe semnificative între anticorpi sau cum aceștia acționează pentru a neutraliza virusul.

Descoperirea este promițătoare, întrucât persoanele infectate cu noua mutație vor beneficia de protecția oferită de vaccin, într-o oarecare măsură.

Cu toate acestea, cercetătorii sunt atenți la ultimele mutații descoperite la nurcile din Danemarca și Olanda. S-a dovedit că acestea pot infecta oamenii. Cercetătorii analizează toate mutațiile pentru a determina dacă una va fi atât de puternică încât să reziste vaccinului.

Recent Posts

Cum să îți dai seama dacă ți s-au făcut vrăji: 3 semne de avertizare

Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…

9 minute ago

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

39 de minute ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

o oră ago

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

2 ore ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

2 ore ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

3 ore ago

Citeste si: