Studiu. Muzica poate influența gusturile alimentare. Zgomotele ne distrag atenția și ne împiedică să evaluăm corespunzător dimensiunea porției

Studiu. Muzica poate influența gusturile alimentare. Zgomotele ne distrag atenția și ne împiedică să evaluăm corespunzător dimensiunea porției.

Suntem într-o relație permanentă cu tot ceea ce ne înconjoară, chiar mai mult decât ne-am putea imagina. Tot cecea ce vedem, auzim, mirosim, simțim, gustăm, ne influențează starea de sănătate și personalitatea.

Muzica poate influența gusturile alimentare

Potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea Aarhus din Danemarca, muzica ne influențează nu numai starea de spirit, dar și modul în care alegem să mâncăm. Astfel, s-a ajuns la concluzia că muzica pe care o ascultăm ne poate conduce la alegerea fast-food-ului sau a alimentației sănătoase.

Cercetătorii danezi au împărțit voluntarii pentru testare în două grupuri. Primul grup a trebuit să asculte muzică într-un ritm lent în timp ce mănâncă. Evident, subiecții din cel de-al doilea grup au fost rugați să asculte muzică la un tempo rapid.

Rezultatele au fost neașteptate. Cercetătorii au descoperit că persoanele care ascultau muzica la tempo lent (adagio) aveau mai multe șanse să aleagă o alimentație sănătoasă decât oamenii care au ascultat muzica într-un ritm rapid.

Ei presupun că primul grup nu a fost distras de muzică și, prin urmare, s-a putut concentra asupra mâncării. În schimb, al doilea grup a fost distras de volum și de melodie.

„Zgomotele și conversațiile ne pot distrage atenția și ne pot împiedica să evaluăm în mod corespunzător dimensiunea porției”

Dar acesta nu este primul studiu care arată efectele zgomotului în timp ce oamenii iau masa. Potrivit RADOR, în anul 2013, cercetătorii din Birmingham au descoperit că zgomotele TV ne pot face să mâncăm mai mult. De asemenea, subiecții au mâncat mai mult decât de obicei în timpul următoarei mese.

Acest lucru se datorează faptului că oamenii își ajustează automat porțiile după ultima masă. Dacă am mâncat mai mult la prânz, atunci mâncăm automat mai puțin seara.

Cu toate acestea, zgomotele și conversațiile ne pot distrage atenția și ne pot împiedica să evaluăm în mod corespunzător dimensiunea porției. Este motivul pentru care unii oameni de știință susțin că atunci când se ţine o dietă, este mai bine să se mânânce în linişte.

Mâncarea fără muzică și conversații are, de asemenea, un efect calmant și ajută la scăderea stresului cotidian. Prin urmare, cel mai bun lucru este să vă bucurați de mâncare în linişte și să vă concentrați asupra mesei.

Recent Posts

Horoscop Cristina Demetrescu. Viața unei zodii se schimbă radical după 5 Noiembrie

Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…

15 minute ago

În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii

În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…

36 de minute ago

Oana Lis, dezvăluiri șocante într-o emisiune TV: Nu o să uit niciodată că eram nemâncată de câteva zile, am leșinat

Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…

55 de minute ago

Vești bune pentru o categorie de seniori: Se modifică Legea pensiilor. Anunțul oficial venit chiar acum

Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…

o oră ago

Semnificația ultimei cifre din CNP. EI au parte de mult NOROC în viață

Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…

2 ore ago

Vitamina pe care trebuie să o iei dacă suferi de varice

Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…

2 ore ago

Citeste si: