Din cuprinsul articolului
Studiu. Lungimea degetelor poate prezice severitatea bolii Covid. Testosteronul scăzut și estrogenul ridicat ar putea fi un predictor al severității bolii.
Când vă uitați la degete, este posibil să observați că degetul inelar este de fapt mai lung decât degetul arătător. Cercetările anterioare au demonstrat că acest lucru înseamnă că ați fost expus la mai mult testosteron înainte de naștere, bărbații având adesea degete inelare mai lungi decât degetele arătător și femeile având adesea degete arătător mai lungi. Acest lucru este un marker relativ de încredere al testosteronului prenatal.
Cu toate acestea, testosteronul are, de asemenea, unele implicații interesante în severitatea COVID-19, deoarece bărbații sunt mai susceptibili de a face boli severe atunci când sunt infectați și unii oameni de știință cred că testosteronul ar putea fi legătura.
Prin urmare, este posibil ca lungimea degetelor unei persoane să fie un marker pentru severitatea COVID-19. Potrivit unui nou studiu preliminar, datele de la pacienții spitalizați au arătat o creștere semnificativă a severității bolii la persoanele cu ceea ce studiul numește cifre „feminizate”. Descoperirile sunt publicate în revista Scientific Reports.
Cercetătorii cred că această corelație poate adăuga mai multe dovezi la ipoteza conform căreia testosteronul scăzut și estrogenul ridicat, atât la bărbați, cât și la femei, ar putea fi un predictor al severității bolii și ar putea fi chiar folosit ca o modalitate de a identifica grupurile cu cel mai mare risc.
„Diferențele „feminizate” în raporturile de cifre la pacienții spitalizați susțin opinia conform căreia persoanele care au avut un nivel scăzut de testosteron și/sau un nivel ridicat de estrogen sunt predispuse la exprimarea severă a COVID-19.
Acest lucru poate explica de ce grupul cel mai expus riscului este bărbații în vârstă”, a declarat într-un comunicat profesorul John Manning de la Echipa de Tehnologie, Exerciții și Medicină a Sportului Aplicat al Universității Swansea, care a lucrat în colaborare cu Universitatea de Medicină din Lodz din Polonia și Spitalul Universitar Karolinska din Suedia.
„Acest lucru este semnificativ pentru că, dacă este posibil să se identifice mai precis cine este probabil să fie predispus la COVID-19 sever, acest lucru ar ajuta la țintirea vaccinării”, a spus el. „Diferențe dreapta-stânga în raporturile cifrelor (în special 2D:4D și 3D:5D) pot ajuta în acest sens.”
Pentru a identifica orice legătură, echipa de oameni de știință a luat 54 de pacienți spitalizați cu COVID-19 și 100 de controale, comparând diferite rapoarte ale lungimii degetelor împreună cu cât de severă a fost boala lor.
Ei au descoperit că persoanele cu degete mici mai scurte în comparație cu celelalte degete de pe aceeași mână au experimentat COVID-19 mai sever decât cei cu rapoarte mai tipice ale cifrelor, iar cei cu diferențe mai mari în a 2-a și a 4-a cifră de pe ambele mâini au avut șanse semnificativ mai mari de a spitalizare.
Lucrarea se adaugă la un număr tot mai mare de dovezi care leagă testosteronul cu COVID-19, folosind testosteronul atât ca antiviral împotriva COVID-19, dar și inhibând testosteronul ca tratament separat pentru a reduce severitatea.
Profesorul Manning și echipa speră acum să îmbunătățească dimensiunea eșantionului în munca lor curentă, pe care o vor anunța în curând.
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…
Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…
Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…
Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…
Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…