Sari la conținut

Studiu îngrijorător. 5% dintre elevi sunt bătuţi de profesori atunci când greşesc. Mai mult de jumătate dintre copii sunt victime ale bullyingului

elevi
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
inceput an scolar

Studiu îngrijorător. 5% dintre elevi sunt bătuţi de profesori atunci când greşesc, iar peste 20% sunt jigniți. Mai mult de jumătate dintre copii sunt victime ale bullyingului

Potrivit unui studiu al organizației Salvați Copiii, în marile oraşe 3% dintre copii abandonează şcoala, în timp ce în oraşele mici procentul urcă la 14%, iar la sate se ajunge la aproape 30%.

Studiu îngrijorător. 5% dintre elevi sunt bătuţi de profesori atunci când greşesc

Tot mai mulţi consideră că ceea ce li se predă nu îi vor ajuta în viitor şi le ocupă atât de mult timp încât nu mai pot să-şi urmeze pasiunile şi interesele.

Mai mult de jumătate dintre elevi spun că în timpul orelor se simt emoţionaţi, timizi, nesiguri şi încordaţi.

5% dintre copii afirmă că sunt bătuţi de profesori atunci când greşesc, 22% că sunt jigniţi, iar trei sferturi dintre ei că sunt certaţi de cadrele didactice atunci când greşesc.

Un alt fenomen care afectează starea de bine a copiilor la şcoală este bullyingul. O consultare cu aproape 4.500 de elevi a arătat că 4 din 5 au fost martori la astfel de situaţii în şcoala unde învaţă, iar 1 din 5 afirmă că a asistat la bullying des şi foarte des.

55% dintre elevi îşi doresc să plece din ţară

Performanţa celor aproximativ trei milioane de elevi care au început astăzi cursurile noului an şcolar este puternic influenţată de statutul socio-economic al familiei – este una dintre concluziile unui studiu Salvaţi Copiii. Organizaţia arată că

Doi din cinci elevi care au început şcoala în urmă cu nouă ani, nu au reuşit să obţină medii peste 5 la finalul gimnaziului, cei mai mulţi fiind din mediul rural. Pe lângă insuccesul propriu-zis la evaluarea naţională, peste 15% dintre elevi nici măcar nu au ajuns la finalul clasei a VIII-a.

O explicaţie ar fi meditaţiile sau programul şcolar prelungit pentru care părinţii din mediul urban cheltuie cu 30-40% mai mult. Datele colectate scot în evidenţă şi sentimentele pe care le au cei mici faţă de şcoală.

Aproape jumătate dintre respondenţi afirmă că au fost victime ale bullyingului, în timp ce 1 din 10 spune că s-a aflat des sau foarte des în astfel de situaţii.

Ca o concluzie, 55% dintre elevi îşi doresc să plece din ţară şi să se stabilească peste graniţe arată ancheta Salvaţi Copiii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel