Din cuprinsul articolului
În urma celui mai recent raport asupra încrederii în vaccinul anti-COVID, specialiștii au constat că în utimele săptămâni dorința oamenilor de a se vaccina s-a dublat în unele zone. Încrederea în vaccinul anti-COVID este promițătoare pentru cercetători, care susțin că este cea mai eficientă metodă de a pune capăt pandemiei și de a reveni la normalitate.
Însă atitudinea şi încrederea populaţiei variază mult în cele 15 state acoperite de sondaj – cel mai ridicat nivel de scepticism fiind înregistrat în Franţa, cu un declin al încrederii şi în unele ţări asiatice, în timp ce alte state europene raportează o încredere tot mai mare.
În general, încrederea în vaccinuri este mai mare decât în noiembrie, când acelaşi sondaj – desfăşurat în 15 ţări pe un eşantion de 13.500 de persoane, de fiecare dată – a relevat că doar 40% ar vrea să se vaccineze. Studiul, derulat de YouGov şi Institute of Global Health Innovation (IGHI) de la Imperial College din Londra, arată că britanicii sunt cei mai dornici să fie vaccinaţi, în proporţie de 78%, urmaţi de danezi, 67%.
Franţa are cel mai mare procent de respondenţi care au afirmat că nu şi-ar face vaccinul – 44%, însă proportia celor care au decis ferm că se vor vaccina s-a dublat faţă de luna noiembrie, de la 15% la 30%, în ianuarie. În Australia, Japonia, Singapore şi Coreea de Sud, dorinţa oamenilor de a face vaccinul a scăzut din noiembrie, cel mai mult în Japonia, urmată de Singapore.
Sondajul face parte din efortul OMS şi al altor organisme globale de a monitoriza comportamentele legate de sănătate şi atitudinea din timpul pandemiei. Din aprilie 2020 şi până în prezent, au fost chestionate peste 470.000 de persoane, la nivel mondial.
Recentul sondaj s-a derulat în perioada 4-24 ianuarie. Acesta a stabilit că majoritatea oamenilor au încredere în vaccinuri, două treimi exprimându-şi convingerea fermă sau moderată şi numai 12% manifestând o neîncredere totală. Totodată, studiul arată că două treimi dintre respondenţi cred că vaccinarea este importantă pentru sănătatea lor.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…