Sari la conținut

Studiu: Extractul din coaja acestui fruct ar putea inhiba infectarea cu noul coronavirus

Virusul SARS-CoV-2 a infectat, la nivel global, 63.5 de milioane de persoane. Întrucât până acum nu avem un vaccin care să obțină toate aprobările de siguranță sau un medicament care să trateze Covid-19 în mod eficient, specialiștii caută molecule și compuși care ar putea inhiba virusul SARS-C0V-2.

Potrivit News Medical Life Sciences, s-a efectuat un studiu conform căruia extractul din coaja de rodie ar putea inhiba virusul SARS-CoV-2. Echipa de cercetători a fost condusă de Relja Suručić, membru al departamentului de Farmacognozie, Facultatea de Medicină, Universitatea din Banja Luka, Bosnia și Herțegovina. Împreună, au conceput studiul „Polifenolii existenți în coaja de rodie ar putea inhiba infectarea cu virusul SARS-CoV-2”.

O multitudine de produse naturale sunt analizate pentru a determina potențialul lor de a preveni infectarea cu SARS-CoV-2 sa de a trata Covid-19. Rodia, consumată la nivel global, este recunoscută pentru beneficiile sale asupra sănătății. Aceasta este eficientă în ameliorarea diabetului, aterosclerozei, afecțiunilor cardiovasculare, bolilor inflamatorii, cancer.

Extractul din coaja de rodie conțin tanini hidrolizabili, flavonoide, antocieni, precum și alți fenoli. Propriețătile polifenolilor includ:

  • efecte antiinflamator
  • efect entioxidant
  • reducerea glicemiei
  • reducerea colesterolului
  • reducerea tensiunii arteriale
  • efecte antimicrobiene

Până în acest moment, rodia s-a dovedit a fi eficientă în combaterea virusurilor care cauzează gripă, herpes,varicelă. În cazul gripei, extractele împiedică virusul să pătrundă în celule.

Studiul a vizat eficiența a 4 compuși: punicalagina, punicalina, acid elagic și acid galic. Cercetarea a analizat abilitatea de a se forma o legătură între elemente, care să determine în ce măsură legatura poate proteja de SARS-CoV-2.

Astfel, cercetătorii au observat că punicalagina și punicalina au un potențial semnificativ în acest sens. Acestea pot interacționa cu proteina, ceea ce poate inhiba infectarea cu SARS-CoV-2.

Cu toate că extractele din rodie ar putea, într-adevăr, să oprească virusul înainte de a ajunge în interiorul corpului, sunt necesare studii in vitro. De asemenea, fiind un aliment deja sigur pentru consumul uman, nu mai este nevoie de testare suplimentare în acest sens și poate fi utilizat fără griji, ceea ce reprezintă un mare plus.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel