Din cuprinsul articolului
Rezultate validate de psihiatru
„Dacă vom avea cunoștințe suplimentare despre efectul anumitor bacterii, ar putea fi posibil să se știe ce bacterii să se aleagă și să se folosească pentru a obține cel mai bun amestec pentru tratamentul depresiei”, a menționat psihiatrul citat de Science Alert.
Despre probiotice și beneficiile acestora, s-a mai descoperit și în studii privind tratarea cancerului la sân. Iată detalii aici.
Pe de altă parte, beneficiile pentru sănătate ale probioticelor nu au fost suficient cercetate și încă nu se cunoaște câte pot face acestea.
DE altfel, cercetările continuă pentru a stabili dacă acestea ar putea face, de asemenea, mai mult rău decât bine.
10% din populația lumii suferă de depresie
Așadar, vestea ar putea fi excelentă pentru aproximativ 10% din populația lumii. Statisticile arată că 10% din populația globului suferă de această afecțiune cumplită.
Este gravă și pentru că este boala care nu se vede. Mulți neagă de teamă să nu fie luați drept nebuni. Din păcate, unii ajung la gesturi necugetate …
Recent, în România, o terapie non-invazivă promite să lucreze creierul pentru a lupta cu anumite afecțiuni, printre care și depresia.
Este vorba despre neurofeedback, o terapie apreciată de zeci de ani în afara granițelor, nouă în România.
Mai ușor să prevenim decât să vindecăm, mai ales boli atât de severe cum este depresia, este bine să avem grijă la stilul de viață și cel alimentar.
Să ne amintim ce spunea profesorul Constantin Dulcan, că doar 5-10% din boli sunt ereditare, restul apar din stilul nostru de viață.
Mai multe detalii aici.
Iar pentru cei interesați de tratamente naturiste și fitoterapie, există și alternativa aceasta: iată ce plante face minuni.