Din cuprinsul articolului
În cele șase luni de la infectare, cei care au fost infectați cu virusul Covid 19 au pierdut până la 10 puncte IQ. Studiul a fost realizat la Universitatea din Cambridge și anticipat de New Scientist.
Este posibil ca Covid să promoveze declinul cognitiv în mai multe moduri, atât prin lezarea creierului din cauza unui exces de reacție imună, cât și pentru că infecția provoacă micro hemoragii sau micro ischemii în diferite zone neuronale și studiile investighează durata acestor posibile daune, potrivit Rainews.
Pierderea intelectuală despre care vorbim este egală cu declinul cognitiv care se întâlnește, în medie, de la 50 la 70 de ani și rămâne de înțeles cât de permanentă este aceasta și care este rezistența pacientului.
Experții au comparat rezultatele mai multor teste cognitive efectuate la șase luni după infectare pe 46 de pacienți internați pentru Covid19, comparându-le cu testele cognitive ale așa zise populații de control (66 mii indivizi) și, din acest studiu, la pacienții recuperați de Covid s-a redus viteza de procesare a informațiilor, a abilităților de înțelegere a limbajului și au apărut alte deficiențe cognitive.
Studiile anterioare au arătat deja că virusul Covid afectează capacitatea zonelor nevralgice de a folosi zahărul pe post de „combustibil” pentru a alimenta atenția, memoria de lucru și rezolvarea problemelor.
„Numai în Anglia, 40.000 de persoane au fost la terapie intensivă pentru Covid, ceea ce înseamnă că deficitele cognitive post-Covid pot afecta un număr mare de oameni din întreaga lume”, a declarat Adam Hampshire de la Imperial College London.
Pandemia de coronavirus a cauzat 14,9 milioane de decese la nivel global în ultimii doi ani, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).
În acest context, ministerul Sănătății a anunțat că din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de-a patra doză de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech.
Potrivit MS, administrarea dozei a 4-a de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech este posibilă, după recomandările EMA și ECDC.
Astfel, începând din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de-a patra doză de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…