Depresia este cauzată de factori personali și de mediu, însă, un studiu publicat în Journal of Epidemiology&Community Health arată că aceasta poate fi prevenită prin consumul de omega-3 in peștele gras (sardine, somon, hering, ton, păstrăv), conform Agerpres.
Omega-3 are un efect protector ce poate fi atribuit acțiunii ei asupra serotoninei și dopaminei, neurotransmițătorii implicați în depresie.
Nu numai omega-3 ne ajută în lupta contra depresiei, dar carnea de pește are și alte beneficii – minerale, vitamine și proteinele din carne, care ne mențin frumoși și sănătoși.
Cercetători chinezi de la Universitatea din Qingdao au trecut în revistă un mare număr de studii realizate pe această temă în ultimii cinci ani și au reținut circa 30, considerate cele mai serioase, desfășurate pe 150.000 de adulți. Prelucrarea rezultatelor a arătat că, la profiluri echivalente, consumul regulat de pește — îndeosebi de pește gras — duce la scăderea cu 17% a riscului de depresie, efectul fiind același atât la femei, cât și la bărbați.
Nutriționiștii recomandă în acest scop două porții de pește pe săptămână — din care el puțin una să fie de pește gras, citează Agerpres.
A.
Sursa – Agerpres
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…