Din cuprinsul articolului
Cercetătorii de la University of Pittsburgh Cancer Institute (UPCI) au anunțat că extractul de brocoli protejează ămpotriva cacerului oral, conform studiilor făcute pe șoareci de laborator și bine tolerat de oameni.
Aceste descoperiri vor fi exploatate în studii mai ample pe oameni cu risc crescut de cancer de cap și de gât.
”Pacienții care au supraviețuit cancerului de gât și de cap au un risc crescut să dezvolte din nou tumori canceroase în gură sau în gât, și din nefericire, cancerul odată revenit este mortal în majoritatea cazurilor. Așa că vrem să creăm un medicament sigur și natural cu o moleculă din crucifere pentru a proteja împotriva acestui tip de cancer”, a explicat autorul studiului, dr. Julie Bauman.
Cruciferele sunt caracterizate de o aromă puternică și de un gust amărui.
Potrivit National Cancer Institute (NCI), cercetătorii din oncologie studiază cruciferele deoarece conțin un număr de substanțe sulfuroase denumite glucozinolați, substanțele responsabile de gustul și mirosul acestor plante.
Atunci când glucozinolații sunt descompuși, fie prin prepararea alimentelor, fie prin digestie, formează un compus biologic activ. Cercetătorii au descoperit că acești compuși pot inhiba dezvoltarea cancerului.
Unul dintre acești compuși, sulforanul a fost ținta unei cercetări recente. În colaborare cu rr. Daniel E. Johnson, cercetător la UPCI Head and Neck Cancer Program, dr. Bauman a testat câteva luni efectul sulforanului pe șoareci predispuși să devolte cancer oral.
Sulforanul a redus atât incidența cancerului oral cât și numărul tumorilor în cazul rozătoarelor. Aceste descoperiri i-au determinat pe cercetători să treacă la testele pe oameni. 10 voluntari au primit un amestec de suc cu extract de brocoli bogat în sulforan. Nu au apărut niciun fel de efecte secundare, iar cercetătorii au descoperit că amestecul a fost absorbit de organism și a format un fel de barieră protectoare împotriva cancerului oral.
Acum, cercetătorii vor să testeze acest efecte în cadrul unui studiu mai amplu.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…