STUDIU: Ce trebuie să faci imediat după ce mănânci

STUDIU: Ce trebuie să faci imediat după ce mănânci. Oamenii de ștință au descoperit noi confirmări ale beneficiilor mișcării după masă. Iată ce trebuie să facem:

Imediat după ce mâncăm este bine să facem o mică plimbare pe afară, această practică fiind incredibil de benefică pentru sănătatea organismului nostru, nu doar pentru tractul digestiv.

Potrivit unor noi cercetări, chiar și o plimbare rapidă de 2 minute după ce ai mâncat poate ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge. Iată ce alte beneficii îți poate aduce acest obicei sănătos.

Minuni pentru sănătate

Oamenii din însorita zonă mediteraneană au o rutină veche de zeci de ani: după ce iau masa, se ridică și merg în piața centrală a orașului sau la capătul străzii pentru a sta de vorbă cu vecinii.

Mersul pe jos face parte din stilul de viață al persoanelor care trăiesc aici și este o componentă importantă a dietei mediteraneene extrem de sănătoase.

Uneori poate fi dificil să își duci la bun sfârșit planul de activitate fizică din fiecare săptămână. Între întâlniri și pregătirea cinei, sau între curățenia din bucătărie și pregătirea prezentărilor, mișcarea poate fi uneori pusă pe plan secundar.

Potrivit unui studiu recent publicat în revista Sports Medicine și citat de CNN, chiar și două minute de mers pe jos pot avea un impact pozitiv asupra glicemiei și pot preveni diabetul de tip 2.

Ce spun experții

A sta în picioare după ce ai mâncat poate ajuta, de asemenea, dar nu în aceeași măsură, a precizat coautorul studiului Aidan Buffey, doctorand în cadrul departamentului de educație fizică și științe ale sportului de la Universitatea din Limerick din Irlanda.

„Reprizele intermitente de mers și stat în picioare pe tot parcursul zilei și după mese au redus glucoza în medie cu 9,51%, în comparație cu repaosul după masă.

Iar mersul intermitent cu intensitate mai ridicată pe tot parcursul zilei a înregistrat o reducere mai mare a glucozei, de 17,01%, în comparație cu repaosul”, a spus Buffey pentru sursa citată.

Cum ajută mișcarea?

Ei bine, mușchii au nevoie de glucoză pentru a funcționa, așa că mișcarea ajută la eliminarea zaharurilor din sânge.

Acesta este și motivul pentru care mulți alergători se bazează pe încărcarea cu carbohidrați înainte de un maraton sau de o cursă, de exemplu, notează Impact.

Pe scurt, adaugă o scurtă plimbare la programul tău de după masă și vei vedea că te vei simți mult mai bine și mai vioi. Chiar și 2 minute ajută foarte mult, așa că nu este un efort prea mare.

Recent Posts

Nu puneți recipiente de plastic în cuptorul cu microunde: Te poți îmbolnăvi grav

Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…

23 de minute ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate pentru întreg GLOBUL

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…

53 de minute ago

Aceste zodii intră în cea mai puternică perioadă a vieții lor în 2025

Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…

o oră ago

Spitalul de Recuperare Medicală `Sfântul Sava` – premiat de Capital Top 100 Performeri în Sănătate

La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…

2 ore ago

Simptome ale demenței care apar în viața de zi cu zi. Mulți le ignoră până e prea târziu

Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…

2 ore ago

Predicția din 1995 a lui Bill Gates care s-a adeverit: de ce nimeni nu a luat-o în serios

În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…

2 ore ago

Citeste si: