Categories: Ştiri sănătate

STUDIU: Cât rezistă coronavirusurile pe alimente congelate

Din cuprinsul articolului

STUDIU: Cât rezistă coronavirusurile pe alimente congelate. Este incredibil! Iată ce au descoperit oamenii de știință. Coronavirusurile, foarte rezistente!

Un studiu recent realizat de oameni de știință americani vine cu vești alarmante. Coronavirusurile, categorie din care fac parte din SARS-CoV-2, sunt extrem de rezistente.

Potrivit studiului,  publicat în Applied and Environmental Microbiology, acestea pot rezista de temperaturi de până la -20 de grade Celsius, adică temperaturi la care păstrăm carnea congelată.

Cercetarea a fost inițiată după apariția focarelor de Covid-19 din Asia, unde carnea ambalată a fost suspectată ca sursă a virusului. Studiul a fost efectuată pe pui congelat, carne de vită, porc și somon.

„Chiar dacă s-ar putea să nu țineți carnea în frigider timp de 30 de zile, s-ar putea să o depozitați atât de mult timp în congelator”,

a spus  Emily S. Bailey, profesor asistent la Departamentul de Sănătate Publică din cadrul colegiului de farmacie și științe ale sănătății a universității Campbell, din Carolina de Nord, SUA și autoarea studiului.

Echipa de cercetare nu a folosit coronavirusul real care provoacă Covid-19, ci virusuri surogat care au proteine spike similare.

Cercetătorii au depozitat produsele la temperaturi de refrigerare (4 grade C) și la temperaturi de congelare (-20 grade C).

„Am descoperit că virușii pot fi cultivați și după ce au fost înghețați pentru toată această perioadă de timp”, a precizat cercetătoarea într-un comunicat de presă.

Ce-i de făcut

Așadar, ținând cont de rezistența acestor coronavirusuri, oamenii de știință ne sfătuiesc să avem o igienă riguroasă când vine vorba de produsele alimentare: de la recoltare, transport, ambalare, distribuție și până la depozitare.

Potrivit cercetătorilor americani, este vorba de eforturi continue pentru a preveni contaminarea acestor alimente și a suprafețelor de procesare a alimentelor, a mâinilor celor care lucrează în comerț și alimentație publică, a cuțitelor și a ustensilelor folosite pe tot parcursul procesării acestor alimente.

De asemenea, au mai spus oamenii de știință, trebuie ținut cont și de ambalaje, nu doar de alimente. Este recomandat ca acestea să fie dezinfectate înainte de a se folosi.

 

Recent Posts

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

7 minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

27 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

47 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

o oră ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Citeste si: