Germanii devin din ce în ce mai sedentari, fapt care poate avea grave riscuri pentru sănătate, conform unui studiu realizat de Universitatea de Educaţie Fizică din Koln şi de serviciul german de asigurări de sănătate DKV.
În medie, un german îşi petrece 9,2 ore pe zi stând pe scaun – cu jumătate de oră mai mult decât în 2021, în perioada pandemiei COVID-19. „Germanii îşi petrec din ce în ce mai mult timp în fiecare an stând jos”, conform echipei de cercetători coordonată de Ingo Froböse de la Universitatea de Educaţie Fizică din Koln.
Lungile perioade de sedentarism pot creşte riscul de îmbolnăvire de diabet de tipul 2, obezitate şi hipertensiune arterială, printre altele, potrivit cercetării citate de Agerpres.
Studiul a fost realizat prin intervievarea a 2.800 de adulţi, prin telefon, cu privire la activitatea fizică, regimul alimentar, consumul de alcool şi tutun şi nivelurile de stres. Conform cercetării, doar 17% dintre participanţi fac suficient de multă mişcare şi au un regim de viaţă sănătos.
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…