Studiu. Bolile mintale în rândul adolescenților, la nivel de criză. Coorodonarea dintre ministere nu funcționează suficient de bine, susțin specialiștii

Studiu. Bolile mintale în rândul adolescenților, la nivel de criză. Coorodonarea dintre ministere nu funcționează suficient de bine, susțin specialiștii.

Potrivit unui nou studiu realizat de Maccabi Health și Institutul KI, a existat o creștere semnificativă a diagnosticelor de boli mintale și a utilizării medicinei psihiatrice în rândul adolescenților israelieni de la începutul pandemiei.

Studiu. Bolile mintale în rândul adolescenților, la nivel de criză

A existat o creștere cu 55% a tulburărilor de alimentație, o creștere cu 38% a diagnosticelor de depresie și o creștere cu 33% a tulburărilor de anxietate. În același timp, rata prescripțiilor pentru medicamente antipsihotice a crescut cu 28%. Un sondaj realizat de Sindicatul Asistenților Sociali arată o tendință similară, adăugând că 44% dintre asistenții sociali au raportat o creștere a comportamentului suicidar în rândul adolescenților.

Studiul, care s-a bazat pe dosarele medicale a peste 200.000 de băieți și fete cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, a arătat că cea mai mare creștere a fost înregistrată în rândul fetelor.

„Acest studiu nu a examinat toate diagnosticele psihiatrice și nu a inclus îngrijirea mintală privată sau ambulatorie”, a spus directorul Departamentului de Informatică Medicală din Maccabi, dr. Shira Greenfeld, potrivit Jerusalem Post.

Specialiștii cer buget pentru „un plan național în beneficiul stării mentale a copiilorși a adolescenților”

„Rezultatele îngrijorătoare arată încă o dată că există o nevoie națională de a fi pregătiți, nu doar împotriva pandemiei, ci și pentru efectele ei mentale”, a spus șeful Sănătății Mintale și Dr. Gilad Bodenheimer.

„Rezultatele evidențiază necesitatea unui buget pentru un plan național în beneficiul stării mentale a copiilor și adolescenților din Israel. Planul ar trebui să se concentreze pe îngrijirea preventivă, pe cooperarea între educație și bunăstare și, bineînțeles, pe sănătatea și tratamentul adolescenților și familiilor lor din comunitate”, a spus Bodenheimer.

„Studiul pe care l-am realizat evidențiază necesitatea de a include subiectul sănătății mintale a adolescenților din Israel ca parte a discursului despre abordarea crizei COVID, care poate ajuta persoanele relevante să concentreze ajutorul în grupurile care au fost cel mai greu afectate”, a declarat directorul general al Institutului KI, dr. Pini Akiva.

Coorodonarea dintre ministere nu funcționează suficient de bine

În același timp, sondajul Sindicatului Asistenților Sociali a arătat o creștere a crizelor mintale și o sarcină mare a instituțiilor de sănătate mintală din Israel, ceea ce a dus la prelungirea timpului de așteptare.

Potrivit rapoartelor asistenților sociali, a existat o creștere cu 93% a timpilor de așteptare pentru asistență mintală de la izbucnirea pandemiei. Aproximativ 45% au raportat o așteptare de peste o lună și 25% au raportat o așteptare de peste trei luni. Acest lucru vine alături de o dublare a spitalizărilor mintale.

În ceea ce privește terapia, 20% dintre asistenții sociali au raportat o așteptare pentru pacienți de la trei până la șase luni pentru o programare, 41% au raportat șase luni până la un an și 17% au așteptat mai mult de un an. Timpul de așteptare pentru asistență medicală pentru tulburări de alimentație în rândul adolescenților s-a prelungit, de asemenea, 6% dintre asistenții sociali raportând că au așteptat programări de mai mult de un an.

„Coordonarea dintre ministerele Sănătății, Bunăstării, Educației și Finanțelor nu funcționează suficient de bine în acest moment”, a spus președintele Sindicatului Asistenților Sociali, Inbal Hermoni.

„Deciziile se iau aparent din considerente de economisire și nu pe baza nevoilor reale din domeniu. Pentru a preveni o altă înrăutățire a stării mentale a copiilor din Israel, trebuie făcut urgent un plan pentru a reduce daunele aduse copiilor și adolescenților și pentru a asigura o succesiune de răspunsuri: identificarea copiilor și adolescenților aflați în criză psihică, ajutor inițial, tratamente accesibile în comunitate, timpi de așteptare anulați și o investiție masivă de resurse”, a spus ea.

Creșterea crizelor de sănătate mintală în rândul adolescenților, împreună cu timpii lungi de așteptare pentru îngrijire și tratament, pot duce la alte daune și crize. Dacă nu primesc tratamentul de care au nevoie, starea de sănătate a celor care suferă de boli mintale se va înrăutăți și pot ajunge până la punctul în care nu mai pot fi salvați.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

5 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

6 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

6 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

7 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

7 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

7 ore ago

Citeste si: