Nițu Ana Maria
Consumul iaurtului probiotic, cel care conține organisme vii, denumite și „bacterii bune”, ar putea reduce riscul de boli cardiovasculare, riscul de atac cerebral și ar putea reduce tensiune arterială, anunță cercetătorii din Australia.
Cercetătorii de la Institutul pentru sănătate Griffith și de la Școala de medicină din Australia au examinat datele științifice obținute prin participare a peste 540 de voluntari, informează mediafax.
S-a descoperit că un consum regulat de alimente ce conțin bacteria vii, cum ar fi iaurtul, laptele bătut și sana, scade tensiunea arterială, iar alimentele probiotice care conțin mai multe specii de bacterii sunt mai eficiente. „Considerăm că probioticele scad tensiunea arterială şi au, de asemenea, şi alte efecte pozitive asupra sănătăţii, inclusiv reducerea colesterolului, scăderea glucozei din sânge şi a insulinorezistenţei” , declară Jing Sun, coordonatoarea studiului.
Deși este nevoie de o cercetări suplimentare pentru confirmarea studiilor existente , înainte de a prescrie alimente și suplimente alimentare cu probiotice pentru tratarea hipertensiunii, există o serie de schimbări ale stilului de viață pe care le putem face pentru a menține un nivel optim al tensiunii arteriale prin reducerea consumului de sare, consumul mai mare de fructe și legume, exercițiile fizice și ținerea sub control a greutății corporale.
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…