Studiu: Alimentele ultraprocesate pot crește riscul de cancer colorectal la bărbați

Studiu: Alimentele ultraprocesate pot crește riscul de cancer colorectal la bărbați.

Când vine vorba de cancer, dietă are la fel de multă „vină” ca și genetica și obiceiurile nesănătoase precum fumatul și consumul de alcool. Cancerul de colon sau cancerul colorectal este adesea asociat cu alegeri alimentare slabe.

Iar un nou studiu a stabilit acum o legătură între boală și un obicei alimentar popular. Potrivit unui studiu publicat în BMJ, experții au analizat trei studii care au implicat peste 200.000 de profesioniști din domeniul sănătății din SUA.

Cu 46.000 de bărbați și 160.000 de femei participanți, a implicat obținerea de informații despre obiceiurile alimentare pe o perioadă de patru ani folosind un chestionar. Au fost chestionați cu privire la cantitatea de alimente procesate pe care le-au consumat și cât de des.

Studiu: Cum contribuie o dietă bogată în alimente ultraprocesate la cancerul de colon?

La 25 de ani de la studiu, cercetătorii au urmărit participanții și au descoperit că 1294 de bărbați și 1922 de femei au fost diagnosticați cu cancer de colon.

Ei au descoperit, de asemenea, că bărbații care au mâncat mai multe alimente procesate aveau cu 29% mai multe șanse de a dezvolta tumora. Prin aceasta, experții au stabilit că atât dieta, cât și obezitatea sunt asociate cu cancerul colorectal.

Cercetătorii au spus că alimentele procesate cresc riscul de cancer de colon, deoarece conțin cantități mari de ingrediente cancerigene.

Alimentele procesate sunt lipsite de valoarea lor nutritivă și sunt încărcate cu sare, conservanți, aditivi care acționează ca agenți cancerigeni. Deși unele dintre acestea nu sunt direct asociate cu cancerul de colon, ridică îngrijorări cu privire la riscul de cancer.

Legătura dintre obezitate și cancerul de colon

Alimentele ultraprocesate sunt bogate în calorii și au puțini sau deloc nutrienți de oferit, ceea ce duce la creșterea în greutate. În timp, poate duce la obezitate din cauza aportului excesiv de calorii goale. De asemenea, studiul a descoperit că femeile care au mâncat mai multe alimente pre-gătite au fost mai predispuse la cancer de colon.

Recent Posts

Alina Bădic, horoscop 6 – 12 octombrie. Lecții karmice pe destin. Nativul pentru care urmează o perioadă cu adevărat paranormală

În ediția din 6 octombrie a emisiunii „360 de grade”, Alina Bădic a discutat despre…

3 ore ago

Modalități simple de a atrage banii în viața ta. Trucuri simple pentru a manifesta abundență

Ceea ce ai menționat legat de relația cu banii și energia gândurilor reflectă o idee…

3 ore ago

Medic: acest aliment poate provoca un cancer după prima înghițitură. Este supranumit „cea mai mortală mâncare din lume”

Medicii îi avertizează pe cei care vizitează Thailanda în fiecare an să evite un preparat…

4 ore ago

Medicina paliativă: cel mai mare regret al oamenilor înainte să moară

Dr. Sarah Holmes, un medic britanic specializat în îngrijire paliativă, a dezvăluit că cel mai…

4 ore ago

Planta considerată buruiană de români, la mare căutare de străini care o consideră comoară alimentară. Beneficii incredibile pentru sănătate

În România, „iarba porcului” (Portulaca Oleracea), cunoscută și sub numele de „grașiță”, este deseori considerată…

5 ore ago

Părintele Negoiță: așa se face corect o pomană pentru morți. „Nu, în niciun caz nu se face așa cum obișnuiesc unii”

Preotul Paul Iulius Negoita, pe site-ul său, a abordat semnificația pomenilor făcute pentru persoanele decedate,…

5 ore ago

Citeste si: