Persoanele care s-au îmbolnăvit deja de COVID-19 au o probabilitate substanțial mai mică de a contracta din nou virusul, cu un salt de zece luni, sugerează un nou studiu.
Cercetătorii de la University of College London (UCL) Institute of Health Informatics au analizat infecțiile la rezidenții și personalul de îngrijire la domiciliu din octombrie 2020 până în februarie 2021.
Ei au folosit testarea anticorpilor pentru a determina cine a fost infectat anterior cu virusul și i-au comparat pe cei care erau bolnavi anterior cu cei care nu au avut niciodată virusul.
Oamenii de știință au analizat datele strânse de la pacienții și personalul căminelor de îngrijire medicală din Anglia și au constatat că rezidenții au avut cu 65% mai puține șanse de a contracta virusul dacă l-au avut deja, în timp ce membrii mai tineri ai personalului au fost cu 85% mai puțini susceptibili de a se îmbolnăvi din nou.
„Este o veste foarte bună că infectarea anterioară protejează împotriva reinfectării în această perioadă de timp. Riscul de a fi infectat de două ori pare a fi foarte scăzut. Faptul că infecția anterioară cu COVID-19 oferă un nivel ridicat de protecție pentru cei din cămine și îngrijitorii lor, având în vedere preocupările anterioare că aceste persoane ar putea avea răspunsuri imune mai slabe, este un lucru încurajator. Aceste descoperiri sunt deosebit de importante, deoarece acest grup vulnerabil nu a fost în centrul multor cercetări”, a declarat autorul principal al studiului, dr. Maria Krutikov, medic în cadrul Wellcome Trust din Marea Britanie, conform Daily Mail.
Cantitatea de anticorpi ce oferă protecție pentru cineva care a fost infectat cu Covid-19 este un subiect de inters pentru medici, cercetători și chiar politicieni.
În timp ce unii credeau inițial că obținerea virusului o singură dată îi va face siguri pentru viitor, de atunci s-a descoperit că o persoană o poate contracta infecția de două ori.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…