Strugurii, armă anticancer și antiîmbătrânire. Pentru a avea efectele terapeutice scontate, trebuie să îi consumați așa

Strugurii sunt un aliment miraculos! Analizele biochimice complexe au dovedit că în pulpa bobului de strugure, dar mai ales în coajă și în semințe, se găsesc aproape toate vitaminele, în cantități mai mari fiind vitamina C, B1, B2, B3, B5, B6, B9, vitaminele D, K, E și F.

Totodată, din bobul de strugure nu lipsesc cloruri, fosfați, ioduri de sodiu, potasiu, calciu, magneziu, cupru, zinc, fier și seleniu, alături de aminoacizi, quercitine, acid malic, tartic și coenzima Q10.

De asemenea, are un conținut bogat în apă (81%), datorită căruia strugurii participă considerabil la menținerea unei bune hidratări a corpului și implicit a pielii.

Pentru a avea efectele terapeutice scontate, strugurii trebuie consumați cu tot cu coajă, care, din punct de vedere medicinal, reprezintă cea mai activă parte a strugurilor. În ea, se găsesc taninurile, substanțe cu efecte astringent, cicatrizante și antiseptic asupra pielii. Sâmburii și coaja strugurilor (mai ales cei roșii) conțin resveratrol, quercitină și pterostilben, antioxidanți.

Datorită acestei compoziții complexe, strugurii mențin sănătatea ficatului, fiind un remediu împotriva litiazei biliare, benefic pentru sănătatea rinichiului, scăzând aciditatea urinei.

Strugurele este, de asemenea, un fortifiant al inimii, al vaselor de sânge, dar și al plămânilor, având efect antiasmatic. Datorită polifenolilor, strugurii negri protejează inima și previn formarea cheagurilor de sânge, reducând astfel și riscul de infarct și de accident vascular cerebral. Strugurii roșii previn apariția aterosclerozei.

Strugurii fac parte din categoria celor mai energetice fructe, având un aport de 72 kcal/100g, aproape cât smochinele, dar mai puțin decât bananele. Conținutul bogat în glucide este foarte bine asimilat de organism, mulțumită prezenței vitaminei B, ceea ce duce la o funcționare corectă a sistemului muscular și nervos.

Strugurii sunt, așadar, un furnizor important de tonus, având mari adepți printre copii și sportivi.

Consumul zilnic de struguri poate preveni degradarea memoriei, reducând riscul de a face demență, inclusiv Alzheimer.

Totodată, consumul de struguri are un efect anticancerigen datorită conținutului în procianidine. Procianidinele tip B, dar mai ales compușii cu fosfor ai acestora, prezenți în strugurele alb, au un efect deosebit de puternic asupra întăririi capacității de luptă a organismului cu factorii toxici externi.

Recent Posts

Planta banilor îți asigură succesul financiar dacă o ții în acest loc din casă

Planta banilor și simbolistica ei. În tradiția feng shui, anumite plante sunt considerate a amplifica…

12 ore ago

Cele mai bune alimente la menopauză. Compensează pierderile de estrogen și reglează hormonii natural

Alimente cu estrogen natural. Estrogenul este un hormon esențial în organismul feminin, având roluri cruciale,…

13 ore ago

Vitamina care scade tensiunea mare și ajută la prevenirea unui AVC

Vitamina care scade tensiunea mare. Un studiu clinic recent, realizat pe peste 20.000 de adulți…

13 ore ago

Cele mai puternice ritualuri pentru noroc și abundență în casă. Lidia Fecioru: ”Seara sunt cele mai eficiente”

Ritualuri pentru noroc și bunăstare în casă: sfaturile bioenergoterapeutului Lidia Fecioru. În cadrul emisiunii Adevăruri…

14 ore ago

Acest aliment e otravă pe pâine și trebuie să dispară din alimentația oricăruia dintre noi. Avertizarea unui medic oncolog

Alimentul cancerigen pe care ar trebui să-l evităm cu toții. Deși cauza precisă a cancerului…

14 ore ago

Rugăciune făcătoare de minuni. Preot: Rostește aceste 4 cuvinte 2 săptămâni la rând și vei vedea minunea

Rugăciunea făcătoare de minuni a părintelui Iosif Trifa. Părintele Iosif Trifa este cunoscut mai ales…

15 ore ago

Citeste si: