Alimentul delicios, cu o valoare incontestabilă, având un efect antioxidant și detoxifiant. Practic, din cauza radicalilor liberi, activitatea celulară suferă o încetinire și o îmbătrânire precoce. Ca să eviți astfel de neplăceri, consumă struguri. Te vor ajuta și în dietă, și în cosmetică!
Strugurii conțin vitamine din grupul B, B1 și B12, aminoacizi importanți și acizi organici ce le conferă gustul și mirosul, acizii tartric și malic – minerale, mai ales potasiu, calciu, magneziu. Totodată, strugurii sunt săraci în sodiu, de aceea sunt recomandați bolnavilor de inimă, celor ce suferă de hipertensiune dar și celor cu boli de rinichi.
Iată și alte beneficii ale strugurilor pentru sănătate:
- Îndepărtează migrenele,
- Ameliorează boala Alzheimer,
- Previn indigestia,
- Diminuează riscul de cancer mamar,
- Previn degenerarea ochilor,
- Reduc nivelul colesterolului în sânge,
- Ameliorează tulburările renale și astmul,
- Sunt de ajutor în infecțiile virale,
- Ameliorează constipația,
Iată ce beneficii aduc pielii:
- Protecția împotriva arsurilor solare. Uneori, soarele este atât de aspru încât ajungem să fim arși de soare chiar dacă am aplicat protecție solară. Chiar dacă pare ciudat, strugurii sunt un remediu excelent pentru arsurile solare. Trebuie numai să aplici strugurii dulci cu blândețe pe zona afectată și să-i lași să acționeze 20 de minute. Explicația constă în faptul că partea cărnoasă a strugurilor dar și extractul din semințele lor, conțin antioxidanți puternici antioxidanți.
- Tonifiază pielea. Strugurii contribuie, de asemenea, la tonifierea pielii, mai mult sunt considerați adevărați agenți anti-îmbătrânire. Trebuie să tai boaba de strugure și să o aplici pe față cu mișcări circulare. După 10 minute clătește cu apă din abundență. Explicați acestui efect benefic constă în faptul că antioxidanții prezenți în struguri protejează pielea de efectele nocive ale radicalilor liberi. Mai mult,strugurii conțin vitamina C care este necesară pentru formarea colagenului, o proteină asemănătoare fibrei care ajută la menținerea elasticității pielii.
Uleiul de struguri preferat în cosmetică
Din sâmburii de struguri se obține, prin presare la rece, un ulei care se folosește în dietă, dar mai ales în cosmetică. Astfel, pentru hidratarea și revigorarea tenului obosit, se recomandă masca din boabe zdrobite de struguri, aplicată 20 de minute pe față și pe gât. De asemenea, și masca din drojdie, ulei de sâmbure de struguri, miere și îngroșată cu argilă, redă prospețimea tenului obosit.