Din cuprinsul articolului
Stresul înseamnă tensiune. Un reputat medicneurolog a venit cu mai multe detalii în ceea ce privește efectele pe care stresul le are asupra organismului. El spune că „avem un singur ajutor: Nimeni nu este scutit și trebuie să învingem. Avem un singur ajutor: puterea creierului nostru”
„Îmi continui acest efort, mă autosugestionez și reușesc să îmi imprim această stare de optimism, de gândire pozitivă, și cu ocazia asta se rezolvă și lucrurile. Toate gandirile negative nu duc decât în jos, în jos, în jos, și de aici urmează și partea negativă a poporului român cu capra vecinului. Să fim optimiști! Căutați frumosul!”, a spus Prof. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3.
„Cântărețul nostru, care a trecut în eternitate, Mihai Constantinescu, spunea Un zâmbet și o floare/ O rază de soare. Spunea totul. Haideți să nu dăm înapoi.
Stresul înseamnă tensiune : economică, financiară, la Breaking News, la pandemie, de război, problemele de seceta, finanțare. Tensiune, tensiune, tensiune. Nimeni nu este scutit și trebuie să învingem. Avem un singur ajutor: puterea creierului nostru.
Creierul este afectat, pentru că este un organ imens, recepționează. Vin ca săgețile toate știrile negative, se adună în anumiți centrii din interior, se produce chiar o componentă studiată în fiziologie, de o dominanță, în care vine încă una, și încă o veste proastă, și încă una. Trebuie să faci față la toate astea”, a mai spus expertul.
„Noi cu noi trebuie să ne organizăm regimul de viață. Pentru mentenanța unui creier sănătos, totul trebuie făcut pas cu pas. De la trezirea de dimineață, cât mai devreme, de la deschiderea geamului și inspirare. Încă avem un aer curat. De la primele mișcări de înviorare, prima apă care îți curată organismul, și nu puțin.
Eu beau două căni de apă cât mai alcalină posibilă, la temperatura camerei. Fără țigări, fără cafea. Urmează acea igienă personală pe care încerc să o prelungesc, să curgă asupra mea apă cât mai rece.
Elementele pentru un creier bun trebuie să le faci cât mai încet. Și ținuta, și îmbrăcarea și micul dejun. Nu începe cu o cafea, se sfârșește cu o cafea. Nu începe cu o țigară. Am fumat și eu 20 de ani. Nu dau drumul la Breaking News. Dau drumul la muzică, cât mai frumoasă cât mai elegantă. Și apoi încet, încet mă apropii să mă duc la serviciu. În general trec prin Piața Victoriei pe la șase jumate, liniștit.
Ajung la serviciu și îmi înșir totul, îmi fac programul, îmi fac calendarul zilei cu toate elementele, mi le aranjez în scris. Scrisul e foarte important pentru creier. Scriu de mâna. Și nu încerc să le amestec, să fug repede într-o parte, în alta. Iar partea a două a zilei mi-o dedic cititului, știință, discuție, doctorate, și cu greu termin pe la orele 7-8 seara. Dar îmi face plăcere și muncesc cu plăcere”, povestește Vlad Ciurea, pentru Antena 3.
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…