Sari la conținut

Stresul, mâncatul pe fugă, somnul insuficient îți pot afecta inclusiv flora intestinală. Vezi unde se poate ajunge!

Stresul, mâncatul pe fugă, somnul insuficient îți creează probleme pe care însă nu de puține ori le ignori pe motiv că nu pot fi grave. Nu ai timp să te îmbolnăvește, mai ales dacă ești tînăr și totuși dacă ele se agravează și începi să te simți balonat, te doare stomacul sau nu ai energie bine ar fi nu le mai treci cu vederea.

Problemele nu apar și dispar, ele se pot acutiza. Tulburările digestive, de exemplu, te pot împiedică să desfășori multe dintre activitățile zilnice și îți pot afecta stilul de viață. Cel mai des întâlnit în ziua de azi este sindromul de colon iritabil (SCI).

Această tulburare gastrointestinală împiedică funcționarea normală a colonului și se caracterizează prin dureri abdominale, balonare, modificarea tranzitului intestinal, greață, oboseală, dureri de cap și tulburări de somn.

Sindromul de colon iritabil afectează mai mult femeile decât bărbați.

Potrivit specialiștilor, între 5% și 20% dintre copiii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani acuză cel puțin unul dintre simptomele sindromului de colon iritabil.

Cei mai des întâlniți factori care contribuie la proastă funcționare a colonului sunt stresul, anxietatea, alergiile alimentare, infecțiile, alimentația incorectă, modificările hormonale, administrarea îndelungată de antibiotice sau alte medicamente.

Trebuie să știi că sindromul de colon iritabil poate duce și la apariția hemoroizilor sau agravarea celor existenți, a fisurilor anale, a inflamațiilor și a iritatiei în ultima parte a colonului.

Studiile au demonstrat că bacteriile lactice prezente la nivelul florei intestinale sunt considerate foarte importante în menținerea sănătățîi tractului digestiv și că reduc severitatea manifestărilor sindromului de colon iritabil.

Cand ai urmat un tratament cu antibiotice foarte probabil medicul ți-a recomandat să iei și probiotice pentru protejarea flora intestinală.

Ei bine, în ultimii ani, specialiștii au realizat numeroase studii care demonstrează beneficiile multiple ale probioticelor dacă ai un tranzit intestinal dereglat (constipație sau diaree) și sindrom de colon iritabil, colită ulcerativă.

Pentru că flora ta intestinală să își recapete echilibrul, nu este suficient să îi oferi doar o cantitate mare de PRObiotice. Dacă PRObioticele nu vor găși la nivelul tractului digestiv condiii prielnice, adică substratul hrănitor care să le asigure inmulirea eficientă, vor muri.

Asocierea dintre PRObiotice și PREbiotice poartă numele de sinbiotic

Prebioticele, ca și probioticele, sunt elemente importante atunci când este vorba de sănătatea ta. Acestea nu pot fi digerate de sistemul nostru digestiv, dar contribuie la dezvoltarea bacteriilor benefice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel