Supărare, tristețea dar mai ales un nivel ridicat de stres în organism afectează în mod negativ între organismul. Specialiștii susțin însă că cea mai afectată este inima, explicați fiind aceea că supărarea, emoțiile negative duc la creșterea ritmului respirației. De asemenea, presiunea sângelui crește ca urmare a comprimării vaselor de sânge, cu alte cuvinte există o relație directă între nivelul de stres și apariția bolilor de inimă.
Relația directă dintre stres și bolile de inimă este dovedită de o mulțime de studii. Mai exact, un nivel ridicat de stres duce la o creștere cu peste 50% a riscului de dezvoltare a bolilor de inimă.
De asemenea, sunt cercetători care susțin că o un nivel ridicat de cortizol care ajunge în fluxul de sânge poate crește riscul de moarte subită cardiacă.
Totodată, stresul cronic duce la dezvoltarea inflamațiilor și acestea duc la înfundarea arterelor și implicit la apariția bolilor de inimă. În consecință, un nivel ridicat de stres în organism este un real pericol pentru sănătatea inimii.
De asemenea, stresul cronic poate afecta negativ calitatea vieții unui individ sub multe forme. Mai exact, acesta are insomnii, nu doare cum trebuie și cât trebuie, are probleme legate de tensiunea arterială și uneori are probleme legate de obezitate. Atunci când ești stresat ești tentat să mănânci mult și mai ales mâncare nesănătoasă, la ore târzii și destul de des. Stresul cronic poate fi legat indirect și de alte probleme de sănătate a inimii precum tensiunea arterială, obezitatea, diabetul zaharat. Totodată, femeile care sunt extrem de stresate pot întâmpina anumite tulburări hormonale, ba chiar pot avea hemoragii intrauterine fără a exista la bază o problemă de natură ginecologică. Nu în ultimul rând gândurile negative, pesimismul, nivelul crescut de cortizol din organism, situațiile problematice la la birou sau de acasă, moartea cuiva drag sunt evenimente care dăunează grav inimii, în cele din urmă aceasta fiind lezată.
Iată cum poți gestiona stresul și proteja inima:
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…