Din cuprinsul articolului
Stresul cauzează creșterea și răspândirea cancerului. Oamenii de știință au arătat cum stresul cronic duce la formarea de plase lipicioase formate din celule albe din sânge numite neutrofile, care facilitează invazia celulelor canceroase în țesuturi.
Experimentele au fost făcute pe șoareci de laborator care aveau cancer la sân. Atunci când șoarecii au fost supuși stresului, riscul ca boala să se răspândească a crescut cu două până la patru ori.
În timp ce studiul pare să confirme că stresul promovează creșterea cancerului, nu demonstrează că stresul duce la apariția tumorilor, în primul rând. Stresul afectează și alte părți ale sistemului imunitar, cum ar fi suprimarea acțiunilor celulelor imunitare cruciale și face plămânii un loc mai ospitalier pentru replicarea celulelor canceroase.
Dr. Xue-Yan He, cercetător la Cold Spring Harbor Laboratory, a spus: „Pacienții cu cancer cu siguranță nu pot evita stresul.”
Șoarecii aveau tumori la sân și cancer care s-a răspândit în plămâni. Au fost împărțiți într-un grup de control și un grup care urmau să fie supuși unor condiții stresante.
În studiul lor, șoarecii stresați au experimentat creșterea și răspândirea mai rapidă a tumorii la plămâni decât șoarecii care nu au fost supuși condițiilor stresante, cum ar fi expunerea la lumină constantă puternică, statul într-o cușcă înclinată, zgomotele puternice și lipsa alimentelor.
Dr. Mikala Egeblad, autorul studiului, a spus: „Am observat această creștere înfricoșătoare a leziunilor metastatice la animalel stresate. A fost o creștere de până la patru ori mai mare a metastazelor.”
Stresul a cauzat, de asemenea, o reducere a numărului de celule imunitare, cum ar fi celulele T și celulele ucigașe naturale (NK), în timp ce a crescut numărul de neutrofile care călătoresc din sânge și pătrund în tumori.
Ei au descoperit, de asemenea, că hormonul stresului – cortizonul – a promovat răspândirea cancerului și a cauzat formarea leziunilor în plămânii șoarecilor.
Medicamentele care vizează formarea NET-urilor ar urmări să modifice mediul din jurul unei tumori în creștere în încercarea de a încetini sau opri dezvoltarea acesteia. Aceste tratamente promițătoare ar putea scădea inflamația, ceea ce ar descuraja metastazele tumorale.
Concluzia principală, potrivit profesorului Linda Van Aelst de la Cold Spring Harbor Lab, este că „Reducerea stresului ar trebui să fie o componentă a tratamentului și prevenirii cancerului.”
Cercetarea a fost publicată în jurnalul Cancer Cell.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…