Categories: Ştiri sănătate

Știri din Rusia. Situație neașteptată la un laborator de criogenie

Știri din Rusia. Situație neașteptată la un laborator de criogenie în urma deciziei de înlăturare din funcție a directoarei care a fost și soția actualui director al companiei KrioRus. Poliția a fost nevoită să intervină, relatează The Sun.

Fosta directoare a companiei KrioRus este acuzată că a fugit cu corpuri și creiere criogenate din laboratorul condus în prezent de fostul său soţ.

Valeria Udalova, 59, şi fostul său soţ Danila Medvedev, 41, îşi dispută rămăşiţele conservate în azot lichid deținute de laborator venite chiar și din SUA şi Marea Britanie. Este vorba de trupuri umane, dar și ale unor câini și pisici.

Criogenare pentru tehnologiile viitorului

Compania cu sediul în Rusia oferă servicii de criogenare a corpului sau doar a creierului în speranţa că în viitor vor fi create tehnologii care să le readucă la viaţă.

Udalova şi angajaţii săi din compania Open Cryonics, nou înființată,  în regiunea Tver au mers la laboratorul de lângă Moscova şi au încărcat în camioane vase Dewar conţinând trupuri criogenate conform lui Medvedev.

Acesta a povestit poliţiei că soţia a golit de azot lichid  vasele Dewar în care sunt ţinute rămăşiţele umane la o temperatură de -196 de grade Celsius.

„A plecat cu creierul cuiva pe care l-a luat din unitatea de depozitare. Creierele pacienţilor neurologici sunt păstrate separat, în cuve speciale metalice…Valeria nu a făcut o treabă bună, a trişat. Există riscul deteriorării lor căci e imposibil să transporți vasele Dewar în poziţie orizontală”, a spus fostul ei soţ.

Anchetatorii investighează cazul şi solicită fostei directoare, care pretinde că a fost îndepărtată fără drept de la conducerea companiei, să asigure „integritatea” corpurilor îngheţate până la finalizarea cazului.

 

Zeci de mii de euro pentru criogenare corpului

Conform informațiilor vehiculate în acest caz, costul criogenării întregului corp se ridică la circa 36.000 de dolari americani, în timp ce pentru creier sunt solicitați doar 15.000 de dolari americani. Compania rusă are fi avut depozitaţi 82 de astfel de ”pacienţi”, între care 25 de cetăţeni străini.

„Vin numeroase comenzi din diferite  ţări, mai ales din partea stăpânilor de câini şi pisici. De aceea Medvedev a căutat să-şi însuşească compania”, a spus Udalova.

 

Compania a devenit cunoscută deoarece printre creierele îngheţate se află şi cel al lui Iuri Pichugin, inventatorul cocktailului chimic care conservă rămăşiţele umane la o temperatură de -196 de grade Celsius. Speranţa cercetătorilor este că aceste creiere vor putea fi în viitor revitalizate şi implantate în alt corp uman.

In România, la Râmnicul Vâlcea, a fost dezvoltat Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice – ICSI. Acesta unitate funcționează sub coordonarea Ministerului Cercetării și Inovării și dezvoltă activitățile de cercetare ştiinţifică și dezvoltare tehnologică în domenii precum: separarea izotopilor hidrogenului, producerea apei grele, criogenia, energiile regenerabile, protecția mediului și securitatea alimentară.

Recent Posts

Cum să îți dai seama dacă ți s-au făcut vrăji: 3 semne de avertizare

Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…

5 minute ago

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

35 de minute ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

o oră ago

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

2 ore ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

2 ore ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

3 ore ago

Citeste si: