Categories: Expertul zilei

Stilul de viaţă haotic, cauza principală ce declanșează o boală agresivă

Un stil de viață dezordonat declanșează o boală agresivă. Un medic celebru spune că acest factor a dus la creşterea alarmantă a numărului de cazuri de diabet din România.

Stilul de viaţă haotic, cauza principală ce declanșează o boală agresivă

Schimbarea stilului de viaţă vine la pachet cu diabetul zaharat. Cea mai des întâlnită boală a sistemului endocrin ce se declanșează atunci când în organism cantitatea de insulină secretată nu este cea optimă.

Nu doar schimbarea stilului de viaţă generează această boală, ci și o alimentație neadecvată și globalizarea.

Medicul Constantin Ionescu-Târgoviște mai spune că cea mai mare vină pentru această afecțiune o au marile companii producătoare de alimente.

Medic: Suedezii au vărsat în mare un vapor întreg cu pachete de unt

„Interesul acum care împinge către diabet este al marilor companii producătoare de alimente care trebuie să se consume, pe lângă cele care se aruncă în mod regulat. Am fost şocat, în anii ’80 când am aflat că suedezii au vărsat în mare un vapor întreg cu pachete de unt, pentru ca preţul untului să nu scadă foarte mult. Mi s-a părut o anomalie şi este într-un fel o anomalie, pentru că distribuţia pe întregul Pământ a civilizaţiei este diferită, posibilităţile locale de producere a alimentelor sunt diferite, importurile/exporturile sunt foarte mari.

200 de milioane de pacienţi diabetici

Pe de altă parte iată că şi încălzirea globală despre care se vorbeşte se datorează tot goanei după profit. Aceasta face ca în jurul Bucureştiului şi al tuturor capitalelor lumii, suprafeţe imense de verdeaţă sunt acoperite de betoane. Înlocuind producerea de oxigen şi crescând producerea de dioxid de carbon, conduce la această încălzire globală care este cuantificată şi care se încearcă să fie oprită.

Nu ştiu dacă vom avea înţelepciunea, ca umanitate, să stopăm flagelul acesta, pentru că dacă în lume în 1980 erau cam 200 de milioane de pacienţi diabetici, în prezent s-a ajuns la cifre de 700 de milioane de diabetici în întreaga lume. Această creştere continuă ar trebui stopată.

Nu ştiu dacă în orizontul de viaţă pe care noi îl avem se va putea reuşi un asemenea proiect de stopare a acestei tragedii biologice pe care o creează scăderea gradului de activitate fizică şi creşterea aportului alimentar care nu mai este cel de odinioară, care era natural şi pe care organismul îl asimilase ca şi nevoie pentru întreţinerea sănătăţii lui”, a povestit, la emisiunea „Academia de Sănătate”, spune profesorul, citat de Capital.

„Noi facem, de fapt, un fel de medicină de precizie, în sensul că tratamentul este adaptat pacientului care îţi vine cu un tablou biochimic şi clinic foarte sugestiv. Ştii cam ce dietă să-i dai, ce tratament trebuie să urmeze, dar ceea ce nu ştim este ce face el acasă.

Educaţia la noi suferă foarte mult. Chiar se propunea în unele ţări ca problemele de diabet să fie introduse chiar începând de la copiii din şcoli, ca prevenţie, pentru că, iată, explozia asta a diabetului a fost datorată procesului civilizator care înseamnă mişcare mai mică, aport alimentar mai mare. De aici obezitatea”, a subliniat prof. dr. Constantin Ionescu-Târgoviște.

 

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

9 ore ago

Citeste si: