Categories: Ştiri sănătate

Știi la ce riscuri te expui atunci când cumperi medicamente livrate prin curier?

Știi la ce riscuri te expui atunci când cumperi medicamente livrate prin curier?

În urma unui nou studiu, oamenii de știință au ajuns la concluzia că medicamentele livrate prin curier nu sunt o alternativă avantajoasă pentru consumatori. Află de ce.

În timpul transportului, medicamentele se pot deteriora semnificativ. Foarte mulți consumatori au raportat că au au primit medicamente topite și seringi de plastic deteriorate.

Care este efectul temperaturii ridicate asupra medicamentelor

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Medicamentele transportate prin curier sau poștă sunt expuse riscului de degradare din cauza căldurii extreme din vehiculele de transport.

În timpul verii, temperaturile din interiorul portbagajului pot atinge cote periculos de ridicate. Pe timp de iarnă, temperaturile extrem de scăzute pot afecta negativ și modifica formula medicamentelor, reducându-le eficacitatea. De fapt, nu este exclus ca, în unele cazuri, aceste medicamente să devină chiar periculoase de utilizat.

Într-un raport recent al New York Times, Emily Baumgaertner spune că mai mulți pacienți au observat nereguli la medicamentele comandate de ei pentru că au fost livrate fără izolație adecvată.

Deși companiile de curierat susțin că medicamentele sunt sigure dacă nu prezintă semne de uzură evidentă, cercetările științifice au demonstrat că deteriorarea eficacității medicamentelor poate apărea fără ca aceasta să fie evidentă.

Ce au dovedit studiile?

Cercetări recente au demonstrat că medicamentele pot suferi modificări și se pot altera în  timpul transportului. Enzimele pancreatice, levotiroxina și contraceptivele orale par a fi cele mai vulnerabile.

Cercetătorii americani au constatat că peste 90% din transporturi au fost expuse la temperaturi necorespunzătoare, în timp ce peste 25% au fost expuse la „căldură în exces”, adică temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Experții au descoperit, de asemenea, o creștere semnificativă a nivelului de umiditate, care ar putea afecta în egală măsură calitatea medicamentelor.

Concluzia oamenilor de știință

Concluzia: Comandarea medicamentelor prin poștă poate fi utilă, dar pacienții ar trebui să fie conștienți de riscurile temperaturilor extreme în timpul transportului.

Consumatorii sunt rugați să fie vigilenți și să raporteze orice observație cu privire la calitatea medicamentelor lor, în timp ce companiile farmaceutice și farmaciile care aplică metoda de livrare prin corespondență a medicamentelor sunt rugate să consolideze măsurile de protecție pentru a asigura integritatea medicamentelor livrate pacienților.

Recent Posts

Horoscop Mariana Cojocaru. Zodia care va avea o cumpănă majoră până pe 20 septembrie

Mariana Cojocaru vestește o perioadă oarecum complicată pentru anumite semne zodiacale. Se anunță probleme financiare,…

8 minute ago

Consumul de cafea poate proteja sănătatea inimii. Află câte cești este sănătos să bei în fiecare zi

Câteva cești de cafea în fiecare dimineață pot ajuta la protejarea împotriva bolilor de inimă,…

39 de minute ago

Cum să recunoști Sindromul Asperger. Află care sunt principalele semne ale acestei tulburări și cum poate fi diagnosticată corect

Sindromul Asperger este o tulburare de spectru autist (TSA), care afectează modul în care o…

o oră ago

Cât de benefice sunt murăturile și cine NU ar trebui să le consume. Mihaela Bilic: „Cei care se știu cu astfel de probleme, ar trebui să le evite”

Murăturile sunt un adevarat medicament pentru că asigură necesarul de vitamina C de care organismul…

2 ore ago

OMS demontează mitul conform căruia utilizarea telefonului mobil ar crește riscul de cancer la creier

O nouă revizuire comandată de OMS nu găsește nicio legătură între utilizarea telefonului mobil și…

2 ore ago

Sănătatea orală în timpul sarcinii

Sarcina reprezintă o perioadă specială în viața unei femei, de aceea este foarte importantă o…

3 ore ago

Citeste si: