Sari la conținut

Știai cât de periculoasă este mușcătura de pisică? „Sunt afectate structurile profunde”

pisici
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Pisicile sunt unele dintre cele mai iubite si respectate animale de multe culturi din întreaga lume. Aceste creaturi sunt adorabile, ofera sprijin emotional proprietarilor lor, si pot ajuta la imbunatatirea stărilor de spirit sub forma terapiei cu animale. Dar, mușcătura lor poate deveni foarte periculoasă. Află de ce.

Știai cât de periculoasă este mușcătura de pisică? „Sunt afectate structurile profunde”

Infecția este un risc care poate apărea ca urmare a mușcăturii animalelor, din cauza bacteriilor din saliva animalului.

Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, infecția apare la aproximativ 10-15% din mușcăturile de câine și până la 50 la sută din mușcăturile de pisici.

Un motiv îngrijorător pentru care mușcăturile de animale duc adesea la infecție este că degete sau mâinile sunt cele mai comune locații pentru mușcăturile de animale.

Aceste zone sunt locurile în care corpul poate avea mai mult timp împotriva luptei împotriva infecției. De asemenea, bacteriile provin adesea din gura animalului sau pot fi prezente pe pielea umană. Infecțiile sunt adesea cauzate de aceste bacterii care pătrund în piele, notează healthline.com.

Dr. Elena Martin a explicat pe un cont de socializare cât de periculoasă poate fi mușcătura de pisică.

Infecția ajunge în profunzime

Pisica - Pixabay
Sursa: Pixabay

Contaminare bacteriană

„Pisicile sunt adorabile, dar știai că mușcătura lor poate fi periculoasă? Iată de ce. Ce are particular? În primul rând are o contaminare bacteriană importantă. Ajunge în profunzime pentru că aceasta are colții foarte adânci. Mai mult decât atât, plaga, de regulă, se închide imediat, pentru că dinții sunt lungi, dar și foarte subțiri. Drept urmare, bacteriile rămân în interior. 

Dr. Martin: Mergeți de urgență la spital

Atunci când este o infecție deja se vede în stadiul tardiv. Dacă apare la nivelul mâinii sunt ușor afectate structurile profunde. Așa că, dacă vă mușcă pisica, mergeți de urgență la spital”, a explicat Dr. Elena Martin.

Potrivit unor date din SUA, mușcatua de pisică, reprezinta intre 5-15%, din toate mușcaturile de animale, cauzate oamenilor, dar s-a argumentat, ca aceasta cifra, ar putea fi consecinta sub-raportarii ca mușcaturi facute de Felis catus, sunt considerate de unii, ca fiind neimportante.

Desi mai putin frecvente, muscaturile de pisica pot duce uneori la complicații, și foarte rar, la moarte.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel