Din cuprinsul articolului
Ordinea în care mănânci alimentele este foarte importantă, deoarece poate afecta modificările dietei. Există modalități de a te face să te simți mai plin mai mult timp. Cu alte cuvinte, mâncați mai puține gustări. În loc de băuturi dulci, poți să bei băuturi care nu-ți cresc glicemia în timpul meselor.
Potrivit cercetătorilor, mâncatul într-o anumită ordine poate ajuta la prevenirea creșterilor de zahăr din sânge. În special, s-a demonstrat că ordinea corectă a consumului de alimente poate reduce creșterea zahărului postprandial cu 75%.
În mod ideal, mesele ar trebui să înceapă cu legume fără amidon, urmate de proteine și grăsimi și să se termine cu carbohidrați.
Motivul pentru care experții recomandă această comandă este că te vei simți mai satul mai mult timp în comparație cu consumul acelorași alimente în ordine inversă. Acest lucru se datorează faptului că proteinele, fibrele și grăsimile bune încetinesc eliberarea zaharurilor din carbohidrații simpli.
Dacă începeți cu amidon și zaharuri, atunci acestea sunt descompuse rapid în glucoză, ceea ce duce la o creștere rapidă a nivelului de zahăr postprandial. Simptomele pe termen scurt ale vârfurilor de glucoză sunt poftele constante, oboseala cronică, somnul slab și confuzia mentală și pot duce, de asemenea, la probleme pe termen lung, cum ar fi acnee, artrita, infertilitate, diabet de tip 2 și probleme de sănătate mintală.
Menținerea nivelului echilibrat al glucozei îmbunătățește starea de spirit și nivelul de energie, ține la distanță pofta și ajută la gestionarea greutății.
Timp de mulți ani, gestionarea nivelului de zahăr din sânge a fost doar o problemă pentru diabetici. Cu toate acestea, creșterile și coborâșurile constante ale glucozei pot afecta toți oamenii. Mâncând în ordinea corectă, acordați prioritate alimentelor care încetinesc digestia și reduc impactul asupra nivelului de zahăr din sânge.
Chiar dacă nu doriți să vă împărțiți mesele în diferite grupe de alimente, începerea mesei cu o salată are un impact uriaș, deoarece fibrele încetinesc intrarea glucozei în sânge.
Experții recomandă să vă umpleți stomacul cu fibre și proteine înainte de a consuma carbohidrați. De asemenea, ei recomandă evitarea pâinii înainte de masa principală, deoarece aceasta duce la o creștere mare și bruscă a glucozei. De asemenea, evitați să consumați amidon pe stomacul gol. Alternativ, optați pentru legume cu frunze verzi.
Băuturile dulci îți pot crește și glicemia, așa că este mai bine să mănânci ceva sărat la micul dejun în loc de ceva dulce. Cele mai bune alimente de consumat dimineața pe stomacul gol sunt ouăle, iaurtul grecesc, tofu, mezelurile, brânza, nucile și semințele.
În cele din urmă, este important să rămâneți activ fizic după terminarea mesei.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…