Știai că ordinea în care consumați alimentele este foarte importantă? Uite ce se întâmplă în corp dacă începeți cu pâine

Ordinea în care mănânci alimentele este foarte importantă, deoarece poate afecta modificările dietei. Există modalități de a te face să te simți mai plin mai mult timp. Cu alte cuvinte, mâncați mai puține gustări. În loc de băuturi dulci, poți să bei băuturi care nu-ți cresc glicemia în timpul meselor.

Potrivit cercetătorilor, mâncatul într-o anumită ordine poate ajuta la prevenirea creșterilor de zahăr din sânge. În special, s-a demonstrat că ordinea corectă a consumului de alimente poate reduce creșterea zahărului postprandial cu 75%.

În mod ideal, mesele ar trebui să înceapă cu legume fără amidon, urmate de proteine ​​și grăsimi și să se termine cu carbohidrați.

Ordinea în alimentație

Motivul pentru care experții recomandă această comandă este că te vei simți mai satul mai mult timp în comparație cu consumul acelorași alimente în ordine inversă. Acest lucru se datorează faptului că proteinele, fibrele și grăsimile bune încetinesc eliberarea zaharurilor din carbohidrații simpli.

Dacă începeți cu amidon și zaharuri, atunci acestea sunt descompuse rapid în glucoză, ceea ce duce la o creștere rapidă a nivelului de zahăr postprandial. Simptomele pe termen scurt ale vârfurilor de glucoză sunt poftele constante, oboseala cronică, somnul slab și confuzia mentală și pot duce, de asemenea, la probleme pe termen lung, cum ar fi acnee, artrita, infertilitate, diabet de tip 2 și probleme de sănătate mintală.

Menținerea nivelului echilibrat al glucozei îmbunătățește starea de spirit și nivelul de energie, ține la distanță pofta și ajută la gestionarea greutății.

Timp de mulți ani, gestionarea nivelului de zahăr din sânge a fost doar o problemă pentru diabetici. Cu toate acestea, creșterile și coborâșurile constante ale glucozei pot afecta toți oamenii. Mâncând în ordinea corectă, acordați prioritate alimentelor care încetinesc digestia și reduc impactul asupra nivelului de zahăr din sânge.

Chiar dacă nu doriți să vă împărțiți mesele în diferite grupe de alimente, începerea mesei cu o salată are un impact uriaș, deoarece fibrele încetinesc intrarea glucozei în sânge.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Băuturile dulci pot crește și glicemia

Experții recomandă să vă umpleți stomacul cu fibre și proteine ​​înainte de a consuma carbohidrați. De asemenea, ei recomandă evitarea pâinii înainte de masa principală, deoarece aceasta duce la o creștere mare și bruscă a glucozei. De asemenea, evitați să consumați amidon pe stomacul gol. Alternativ, optați pentru legume cu frunze verzi.

Băuturile dulci îți pot crește și glicemia, așa că este mai bine să mănânci ceva sărat la micul dejun în loc de ceva dulce. Cele mai bune alimente de consumat dimineața pe stomacul gol sunt ouăle, iaurtul grecesc, tofu, mezelurile, brânza, nucile și semințele.

În cele din urmă, este important să rămâneți activ fizic după terminarea mesei.

Recent Posts

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

27 de minute ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

10 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

10 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

11 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

11 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

12 ore ago

Citeste si: