Din cuprinsul articolului
Stațiuni din România în care trebuie să ajungi neapărat. Remediile care conțin ape minerale cu sulf au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri pentru a trata multe afecțiuni, atât în interiorul cât și în exteriorul corpului. Apa cu sulf are efecte analgezice, antiinflamatorii, antibacteriene și cicatrizante. Această apă pătrunde în organism atât prin absorbția pielii, cât și prin inhalarea vaporilor.
La noi, apa cu sulf are un efect curativ deosebit. Una dintre cele mai importante surse de apa sulfurata se afla în zona Dâmbovița, mai exact în localitatea stațiune Pucioasa. Apele sulfuroase ale Văii Oltului, situate în Calimanești, Căciulata și Kozia, fac minuni în tratarea bolilor hepatice.
Stațiuni din România unde se pot trata pacienții cu boli hepatice
Renumite sunt și localitățile Baile Govora (județul Vălcea) și Harghita Bai, precum și Baile Bârzava, Baile Boghis (din Județul Salaj), Olănești și cele de pe litoral, Venus și Mangalia. Și Baile Strunga din județul Iași, stațiunea balneara Boboci, Prahova. Se știe Despre Boboci că este o veche stațiune balneară, înființată în 1825, fiind prima stațiune balneară din Țara Românească.
Pe timpul ocupației rusești a Țării Românești, armata rusă a utilizat băile pentru îngrijirea răniților din Războiul Crimeei, și stațiunea a înflorit până prin 1866, când autoritățile locale din Mizil au abandonat-o.
Stațiunea balneara Vizantea de la Putna are ape sulfuroase
Și stațiunea balneara Vizantea de la Putna se pot lauda cu ape sulfuroase de calitate superioara, chiar daca au fost lașate în paragina în ultimii ani.
La Herculane, pacienții beneficiază, pe lângă apele sulfuroase de o calitate deosebita, și de posibilitatea efectuării de cure cu bai termale.
Apa care conține sulf stimulează procesele metabolice
Apa care conține sulf stimulează procesele metabolice enzimatice din parenchimul hepatic. Pe lângă afectarea ficatului cauzată de ficatul gras, apa sulfurată are și proprietatea de a ameliora alte afecțiuni prin conținutul său de hidrogen sulfurat, singurul compus cu sulf care este absorbit de organism prin piele, plămâni și tractul digestiv. Este excretat prin piele, intestine și rinichi.
Această apă este bună și pentru constipație, colită, hepatită, diabet și otrăvire cronică cu metale grele (mercur, plumb, zinc). Sunt utile în tratarea bolilor hepatice (hepatomegalie, dispepsie), splenomegalie, tulburări digestive, colici, ascite, dar și în anumite febre cronice, potrivit doc.ro.
Apa cu sulf are, de asemenea, un efect stimulator asupra glandelor pielii. Băile cu apă caldă de izvor care conțin sulf au vindecat boli ale pielii precum psoriazis, pitiriazis, eczeme și acnee.
Contraindicatii Tratamente spa cu apa sulfurata
Terapia cu apa cu sulf este utila si recomandata pentru tratarea multor afectiuni, dar are si unele contraindicatii. Cei care se recuperează după anemie, care suferă de tuberculoză sau insuficiență cardiacă nu sunt sfătuiți să se supună unor astfel de tratamente balneare din cauza posibilelor efecte secundare, potrivit sursei citate.