Din cuprinsul articolului
Proiectată pe modelul stațiunilor balneare occidentale și cu un concept urbanistic deosebit – cel al orașului-grădină – Govora a ajuns o destinație de elită în primele decenii ale secolului XX.
Fermecătoarea stațiune balneară, amplasată la 22 de kilometri de Râmnicu Vâlcea, este una dintre cele mai bogate și mai superbe din România, dar și din Europa, în ape iodurate și bromurate de origine organică.
Stațiunea vindecătoare din România. Mulți nu știu de ea, însă se spune că AICI pot fi vindecate multiple boli în proporție de 90%. Stațiunea balneară de la Băile Govora este singurul loc din țară cu ape minerale cu compoziție chimică diferențiată. Are ape iodate, bromurate, saline foarte concentrate, hipotone, sulfuroase, bicarbonatate, sodice, calcice și magneziene.
Cei care au venit aici spun că apele au un efect terapeutic și că peisajul este unul de basm.
Despre Băile Govora se spune că poate vindeca afecțiunile respiratorii: bronșite cronice; traheobronșite; astm bronșic alergic, infecțios, infecțios-alergic B.P.O.C.; sechele post-pneumectologice, dar și rinosinuzite cronice (catarale; alergice; hipertrofice; ozonice); sinuzite operate; rinofaringite cronice hipertrofice; laringite; micoze orofaringiene, scrie EVZ.
Mai mult, 90% din multiple boli pot fi vindecate aici. Cu toate acestea, tratamentul balnear diferă de la persoană la persoană.
Istoria Băilor Govora este asociată cu numele a două personalități: I.C. Brătianu, fost prim-ministru al României, și generalul N. Popescu Zorileanu, care, în urmă cu 130 de ani, a fondat prima clinică specializată în tratarea bolilor respiratorii și reumatice. Cercetările medicale ale ing. Anghel Saligny și A. Bernard, precum și ale geologului francez Bochet au contribuit la dezvoltarea sa.
În centrul parcului termal a fost construit Hotelul Palace, un monument istoric inaugurat în 1914, un hotel de lux la acea vreme. Acesta a fost foarte important pentru stațiunea balneară din Băile Govora timp de mai bine de un secol. Turiștii vin an de an pentru a se fotografia cu una dintre cele mai spectaculoase clădiri din Europa, potrivit lui Cancan.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…