Categories: Ştiri sănătate

Stațiunea termală din România vizitată de străinii din întreaga Europă. Este la doar 3 ore de București și se laudă cu ape atermale și termale

Țara noastră se poate lăuda cu o multitudine de bogății naturale, iar una dintre este reprezentată de stațiunile balneare cu puteri vindecătoare. Izvoarele tămăduitoare au fost prezentate la cel mai important târg de turism din Franţa. Occidentalii sunt dornici să îşi facă vacanţele la noi, dar lipsa autostrăzilor le taie elanul. De la aeroportul Otopeni fac cel puţin trei ore până la cele mai apropiate staţiuni.

Stațiunea Călimănești-Căciulata, cea mai renumită stațiune balneo-climaterică de pe valea Oltului, este disponibilă pentru tratamente pe tot parcursul anului.

Tratamentele naturale pentru diverse afecțiuni pornesc de la climatul blând, fără mari variații de temperatură și de la izvoare de ape minerale sulfuroase, clorate, bromate, cu sodiu, calciu, magneziu. Acestea au fost descoperite în anul 1827 și au concentrație, compoziție chimică și temperatură variabile, fiind hipotonice.

Unele dintre izvoarele cu ape minerale atermale și termale sunt folosite pentru cure interne, iar băile minerale, pulverizații, inhalații, irigații sunt utili în tratamente interne ale afecțiunilor gastro-intestinale, de rinichi, metabolice și nutriție sau în cure externe (băi calde sau reci) benefice în cazul bolilor terapeutice.

Cură internă

  • Boli ale aparatului digestiv (gastrită cronică cu hiper și hipoaciditate, constipație cronică, colită cronică, boală ulceroasă – ulcer gastric și duodenal fără complicații, sechele stomac operat, enterocolopatii cronice nespecifice);
  • Boli ale veziculei și căilor biliare (dischinezie biliară, colecistită cronică ce prezintă sau nu calculi, hepatită cronică postvirotică sau mixtă stabilizată, sechele post colecistectomie, pancreatită cronică);
  • Afecțiuni dismetabolice: hiperuricemii, dislipidemii, diabet zaharat compensat;
  • Afecțiuni ale rinichilor și căilor urinare: litiază și microliază urinară cu sau fără infecții, pielonefrite cronice ascendente, pielocistite.

Cură externă

  • Afecțiuni ale aparatului locomotor (afecțiuni reumatismale degenerative – spondiloză cervicală, lombară și dorsală, artroză, poliartroză; afecțiuni degenerative articulare ale omului vârstnic; afecțiuni reumatismale inflamatorii – stări alergice articulare după reumatism articular acut sau după infecții de focar; afecțiuni reumatismale abarticulare – tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrită scapulohumerală, afecțiuni posttraumatice – după entorse, luxații și fracturi; afecțiuni neurologice periferice – pareză, sechele ale poliomielitei, nevralgii, nevrite, sciatalgii);
  • Afecțiuni ginecologice cronice netuberculoase – sindrom ovarian cauzat de menopauză, anexite, metroanexite cronice, sterilitate;
  • Afecțiuni ale căilor respiratorii superioare – rinofaringite, sinuzite cronice, afecțiuni bronhopulmonare cronice netuberculoase: bronșită cronică, astm bronșic;
  • Boli ale aparatului cardio-vascular.

Tratamentul parenteral se face pe bază de injecții intramusculare cu apă sulfuroasă în cazul bolilor alergice. De asemenea, se aplică și tratamente de mare eficacitate cu GEROVITAL H3, ASLAVITAL, PELL-AMAR, BOICIL FORTE.

Sursă foto: Complex Turistic Casa Românească, Călimănești Căciulata

Călimănești-Căciulata este recunoscută în România și străinătate

Călimănești-Căciulata este recunoscută în România și străinătate pentru:

  • pentru cele 12 izvoare cu ape minerale și cele 3 izvoare termale, descoperite încă din anul 1827, ape captate cu sonde de mare adâncime (1.200 de metri). Apele izvoarelor sunt benefice pentru tratarea multor boli, având în componența lor diferite minerale (ape sulfuroase, iodurate, magnezice, bromurate, sodice, calcice).
  • În cadrul stațiunii Călimănești-Căciulata se pot face cure interne pentru: boli ale aparatului digestiv, boli ale rinichilor, afecțiuni metabolice, și cure externe pentru: afecțiuni ale aparatului locomotor, afecțiuni ginecologice, afecțiuni ale căilor respiratorii, boli ale aparatului cardio-vascular. Pentru tratarea diferitelor alergii sunt indicate injecțiile intramusculare cu apă sulfuroasă.
  • Pentru că apele minerale de aici au recunoaștere internațională. Încă din anul 1893 au fost premiate cu medalia de aur la Expoziția Internațională de la Bruxelles și împăratul Napoleon al-III-lea primea la Paris, apele minerale de aici, la îndemnul doctorului Carol Davila.
  • În această stațiune sunt sanatorii și centre medicale unice în țară: Sanatoriul pentru Copii unde se tratează urmările hepatitei, Sanatoriul pentru Tratarea Silicozei, unic în țară, o Clinică aparținând de Institutul de Balneofizioterapie și Recuperare Medicală din București și o secție a Catedrei de specialitate din cadrul Universității de Medicină și Farmacie.
  • Pentru climatul continental temperat, cu veri răcoroase și ierni blânde, pentru aerul curat și peisajul minunat ce înconjoară stațiunea. Munții Cozia, aflați la nordul stațiunii, adăpostesc: Rezervația Naturală Cozia, cascadele, peșterile ce au aparținut călugărilor de la Mănăstirea Turnu, vestigiile romane (Castrul Arutela, Masa lui Traian).
  • Pentru că defileul Oltului ce ține de la Cozia și până la Turnu Roșu, încântă călătorul prin albia îngustă a râului ce este străjuită de vârfurile prăpăstioase ale Muntelui Cozia și Munții Căpățânii.
  • Pentru obiectivele turistice-religioase: Mănăstirea Cozia (ctitorită de Mircea cel Bătrân), Schitul Ostrov (situat pe o insulă a lacului de acumulare al hidrocentralei Călimănești), Mănăstirea Turnu (ctitorită în 1676 de Varlaam Episcopul Râmnicului).

Recent Posts

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

28 de minute ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

58 de minute ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

o oră ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

2 ore ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

2 ore ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

3 ore ago

Citeste si: