Din cuprinsul articolului
O stațiune din România este un real miracol pentru sănătatea noastră. Cei care au fost au scăpat de o serie de probleme de sănătate. Potrivit specialiștilor, acest loc este colțul de rai unic pentru toți românii. Oamenii spun că apele au un efect terapeutic și că peisajele sunt de poveste.
Povestea stațiunii Govora
Istoria Băilor Govora este legată de numele a două personalități – I.C. Brătianu, fost Prim Ministru al României și Generalul N. Popescu Zorileanu, care, cu 130 de ani în urmă, a înființat prima clinică specializată în tratamentul bolilor respiratorii și ale celor reumatice. La dezvoltarea stațiunii au contribuit cercetările medicale ale Ing. Anghel Saligny și A. Bernard, ca, de altfel, și ale geologului francez, Bochet.
În mijlocul parcului balnear a fost construit Hotelul Palace, monument istoric inaugurat în anul 1914, hotel de lux la acea vreme. Acesta este foarte important pentru stațiunea Băile Govora de peste un secol. Turiștii vin an de an pentru a se poza cu una dintre cele mai spectaculoase clădiri din Europa, scrie Cancan.
Gândită după modelul stațiunilor balneare din Occident, și cu un concept urbanistic special – cel al orașului grădină – Govora a devenit în primele decenii ale secolului XX una dintre cele mai căutate locații de nobili.
Aceasta este la 22 de kilometri de Râmnicu Vâlcea, fiind una dintre cele mai bogate și mai frumoase stațiuni din România, dar și din Europa. Turiștii vin pentru apele iodurate și bromurate de origine organică.
Apele au un efect terapeutic
Stațiunea Băile Govora este singura locație din țară cu ape minerale cu compoziție chimică diferențiatî. Are ape sărate iodurate, bromurate, sulfuroase foarte concentrate, ape hipotone, sulfuroase, bicarbonate, sodice, calcice şi magneziene.
Oamenii care au ajuns aici au spus că apele au un efect terapeutic și că peisajele sunt de poveste.
Se spune că la Băile Govora te pot scăpa de afecţiuni respiratorii: bronşita cronică; traheobronşite; B.P.O.C.; emfizem pulmonar; status post-infecţii respiratorii repetate; bronşiiectazii fără episoade hemoptoice; astm bronşic alergic, infecţios, infecţio-alergic; sechele post-pneumectorii, dar și rinosinuzite cronice (catarale; alergice; hipertrofice; ozenoase); sinuzite operate; rinofaringite cronice hipertrofice; laringite; micoze orofaringiene.
În plus, aici pot fi vindecate multiple boli în proporție de 90%. Cu toate astea, tratamentul balnear este diferit de la om la om.