Din cuprinsul articolului
Situată în nordul Depresiunii Sibiului, la o altitudine de 408 metri, stațiunea românească care fascinează turiștii străini este Ocna Sibiului.
Aici se găsesc nu mai puțin de 14 lacuri antroposaline, transformându-o într-un adevărat paradis pentru cei aflați în căutarea tratamentelor naturale. Persoanele cu diverse afecțiuni de sănătate, în special cele de natură reumatologică, se îndreaptă către această destinație pentru a găsi alinare și vindecare.
Abonamentele pentru această oază de sănătate încep de la 240 de lei pentru 7 zile și ajung la 320 de lei pentru 14 zile, pentru adulți. Copiii sub 10 ani beneficiază de intrare gratuită, în timp ce cei peste 10 ani plătesc 20 de lei în intervalul orar de dimineață și intrarea este gratuită între orele 18:00 și 22:00.
În această fermecătoare stațiune, se găsește apa sărată cu conținut ridicat de minerale, dar și nămolul sapropelic ușor mineralizat și climatul calm al dealurilor. Din cele 14 lacuri, jumătate sunt apreciate pentru efectele lor benefice, fiind folosite mai ales pentru băile reci din sezonul estival. Lacurile cu apă minerală clorosodică hipertonică sunt bogate în substanțe precum clorură de sodiu, săruri de magneziu, calciu, potasiu, brom și iod.
Caracterul helioterm al acestor lacuri se datorează stratificării salinității apei. Sub un strat de apă de aproximativ un metru și jumătate, apa este puțin concentrată și rece, în timp ce stratul de până la doi metri și jumătate beneficiază de temperatură dată de razele directe ale soarelui. Această combinație este extrem de benefică pentru cei cu afecțiuni ale circulației sanguine la nivelul membrelor inferioare. În plus, Ocna Sibiului oferă și apă minerală clorosodică, folosită în băile termale pentru efectele sale terapeutice, mecanice, chimice și biologice.
Pe lângă aceste beneficii naturale, turiștii au ocazia să exploreze punctele de interes ale stațiunii, printre care se numără Lacul fără fund, Lacul Avram Iancu și Lacul Brâncoveanu. Un obiectiv deosebit este biserica-cetate reformată, construită în secolul al XIII-lea. Cu origini ce datează din perioada unei bazilici romane, biserica este realizată din piatră și cărămidă, având ziduri masive, trei nave și șase travee. Începând cu anul 1569, ea a trecut la cultul calvin reformist, abandonând cel romano-catolic.
O altă bijuterie arhitecturală ce merită vizitată este Biserica Brâncoveanu. Acest lăcaș de cult a fost înălțat de Mihai Viteazu în anul 1600, după ce un an mai devreme avusese loc Bătălia de la Selimbar.
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…