Sari la conținut

Stațiunea din România cu izvoare miraculoase unde vin oameni din toată lumea la tratament

Sursă foto: bailetusnad.ro

Stațiunea din România cu izvoare miraculoase. Cunoscută sub numele de „Perla Ardealului” sau „Mica Elveție”, Băile Tușnad atrage anual mii de vizitatori din toate colțurile lumii, în căutarea remediilor pentru afecțiuni serioase. Localizată în județul Harghita, această stațiune este renumită pentru efectele terapeutice ale izvoarelor sale naturale.

Proprietățile curative ale acestor ape de la Băile Tușnad, au fost recunoscute pentru prima dată în anul 1840, moment din care vestea despre capacitățile lor de vindecare a început să atragă numeroși vizitatori, dornici să beneficieze personal de aceste tratamente minune.

Oferind ospitalitate pentru 50 de izvoare, dintre care 6 sunt adaptate ca baze de tratament balnear, stațiunea Băile Tușnad furnizează terapii pentru o gamă variată de probleme de sănătate, printre care afecțiuni ale sistemului cardiovascular, digestiv, endocrin, nervos, renal, reumatismale și de metabolism.

Se spune că fiecare izvor ar avea o compoziție chimică specifică, fiind folosit pentru tratamente diferite:

Izvorul 1bis: boli gastrice, gastrite hiperacide, probleme urinare;

Izvorul 1: dispersii cronice, diateze urice, oxalice;

Izvorul 3: dispersie hipacidă și diateze urice și oxalice;

Izvorul 4: tratamentul dispepsiilor hipoacide și diatezelor urice și oxalice;

Izvorul 5: tratarea gastritelor hipoacide;

Izvorul Ana: afecțiuni cardiovasculare, endocrine și reumatismale.

Cât costă să mergi la stațiunea din România cu izvoare miraculoase.

Pentru un sejur de trei nopți, prețul cazării pentru un adult este de doar 200 de lei la o pensiune din Băile Tușnad, potrivit Buget.ro

Serviciile pot fi achitate și cu tichete de vacanță, iar oaspeții se pot bucura de plimbări cu trăsura, pe lângă beneficiile apelor miraculoase.

Pensiunea oferă o gamă variată de servicii, cum ar fi înot în apă minerală la centrul SPA, masaje, saună, fitness la baza de tratament, excursii la obiectivele turistice din zonă și restaurante cu preparate alese.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel