Din cuprinsul articolului
Stațiunea balneară din România, localizată la circa două ore de București, a reînviat și s-a transformat în mod remarcabil. Pe la începutul secolului al XX-lea, era una dintre cele mai faimoase destinații din țară, iar în prezent pare să își recapete splendoarea de odinioară.
Situată la două ore și jumătate de Capitală și la o distanță de doar cinci kilometri de Brăila, Lacul Sărat reprezintă locul în care s-au descoperit beneficiile tratamentelor cu nămol sapropelic și apă hipertonică. De-a lungul anilor, a fost vizitată de numeroase personalități.
În acest loc se află un lac sărat, pe malul căruia a fost amenajată stațiunea balneară cu același nume. Lumea obișnuia să vină aici pentru a trata diverse afecțiuni datorită proprietăților curative ale apei. Stațiunea balneară a fost preferată și de cei care voiau să își petreacă vacanța într-un mediu fermecător.
Lacul Sărat deține o istorie captivantă, a cărei poveste debutează cu cea a cailor care își tămăduiau rănile în apa sărată. Calitățile terapeutice ale lacului au fost atestate în urmă cu 145 de ani, în 1879. Aici se găsește cel mai mineralizat nămol sapropelic din țară.
Momentul său de glorie a avut loc între 1890 și 1930. Stațiunea balneară românească a fost celebră pentru efectele sale benefice asupra sănătății, dar și pentru stilul său de epocă.
Dispunea de un parc englezesc, un cazino și un chioșc de muzică. Lacul Sărat a fost destinația favorită a unor personalități ale acelor vremuri, precum Take Ionescu, Nicu Filipescu și Mița Biciclista.
De câțiva ani încoace, stațiunea balneară a reînceput să își recapete splendoarea, datorită investițiilor făcute. În 2021, Lacul Sărat a intrat în categoria stațiunilor de interes național, iar autoritățile au demarat un proiect de modernizare, potrivit Capital.
În stațiunea Lacul Sărat, turiștii sunt întâmpinați de un resort de primă clasă, Alma Health & Spa Retreat. Aceștia vor găsi aici o plajă privată, echipată cu piscine cu apă dulce și apă sărată, un centru spa și de sănătate și un parc acvatic.
Turiștii care ajung la Lacul Sărat sunt cuceriți de proprietățile benefice ale tratamentelor și spun că se simt revigorați. Turiștii pot profita de diverse terapii și tratamente, cum ar fi băi cu nămol și masaje, reflexologie, tratamente cu ultrasunete și multe altele. Prețurile sunt convenabile.
Spre exemplu, tratamentele încep de la 40 de lei și ajung până la 105 lei pentru masajele cu nămol. De asemenea, puteți opta pentru un pachet personalizat care cuprinde tratamente specifice nevoilor dumneavoastră. În acest caz, tarifele variază între 180 de lei și 500 de lei.
La capitolul cazare, turiștii pot alege pachete începând de la 744 de lei pe noapte. Pachetul include, pe lângă cazare, trei ședințe de terapii balneare pe zi, dar și acces la piscină și la facilitățile resortului.
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…