Sari la conținut

Stațiunea balneară din România considerată ‘mica Elveție’ s-a deschis. Cât costă biletele

Sursă fpto: arhiva Doctorul Zilei
Sovata

Stațiunea balneară din România considerată ‘mica Elveție’ s-a deschis. Există locuri care reușesc să își păstreze farmecul și popularitatea de-a lungul timpului, iar Sovata este, fără îndoială, unul dintre acestea. Situată în inima Transilvaniei, Sovata s-a impus ca una dintre cele mai renumite și apreciate stațiuni balneare din țară, atrăgând vizitatori din toate colțurile României și din străinătate.

Este destinația la care ne-am bucurat să mergem alături de părinți și bunici, și totodată locul către care ne îndreptăm și în prezent, ori de câte ori simțim nevoia de o clipă de relaxare. Sovata este remarcabilă și prin faptul că se numără printre orașele cu cel mai ozonat aer din țară, ceea ce o face, pe drept cuvânt, „mica noastră Elveție”.

Pe lângă resursele naturale apreciate de turiști, Sovata a cunoscut o dezvoltare constantă și a reușit să se mențină pe un trend ascendent datorită investițiilor realizate în zonă.

Stațiunea balneară din România considerată ‘mica Elveție’

Ce face ca Sovata să fie atât de atrăgătoare pentru turiștii români și străini? Unul dintre factorii cheie care susțin popularitatea Sovatei în industria turismului balnear este gama sa variată de terapii și tratamente, recomandate pentru o gamă largă de afecțiuni: de la probleme neurologice și dermatologice, la infecții bacteriene, afecțiuni cardiovasculare, și inflamații articulare, și nu numai.

Cunoscut sub numele de „Marea Moartă a Europei”, Lacul Ursu, singurul lac helioterm din lume, este bogat în sare, minerale și oligoelemente cu proprietăți terapeutice extrem de puternice. Apa sărată are un efect antiinflamator și antibacterian, fiind utilă inclusiv pentru inhalațiile care curăță aparatul respirator și ameliorează simptomele alergiilor. Pe lângă beneficiile vindecătoare ale apelor termale, terapeuții utilizează nămolul în centrele spa pentru tratarea reumatismului și a altor afecțiuni legate de sistemul osos și muscular.

În plus, Sovata este cunoscută și pentru prețurile sale accesibile: aici, turiștii beneficiază de tratamente la cele mai înalte standarde pentru o varietate de condiții medicale, la tarife mai mici decât în spa-uri din țări precum Ungaria, Franța sau Austria.

„Anul acesta un bilet pentru un adult costă 40 lei, pentru un pensionar sau copil 30 de lei, iar șezlongul se poate închiria la 35 lei”, a declarat Robert Fulop, director complex, pentru antena3. 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel