Din cuprinsul articolului
Stațiunea se află aproape de Capitală, pe valea râului Ialomița, într-o regiune de dealuri împădurite, ce coboară din Munții Leaota, la o distanță de 21 km de Târgoviște și 42 km de Sinaia.
Prima atestare documentară a orașului Pucioasa datează din 1649, sub denumirea de Piatra Pucioasă. Izvoarele de apă sulfuroasă au fost analizate pentru prima oară în 1821 – 1828. Primul pavilion public pentru băi a fost construit în anul 1834. Apa bogată în sulf, numită popular pucioasă, i-a dat şi numele şi renumele. Echivalentul cuvântului “pucioasă”, în vocabularul limbii române, este “sulf”.
Apele minerale de la Pucioasa au fost prezentate în cadrul expoziției universale de la Viena din 1873. În anul 1930, Pucioasa a fost declarată stațiune, potrivit portalului statiunibalneare.com.
În bazele de tratament se pot trata afecțiuni ale aparatului locomotor, afecțiuni neurologice periferice, afecțiuni ale sistemului nervos central, afecțiuni ginecologice, afecțiuni ale aparatului respirator și afecțiuni ORL.
Staţiunea este renumită pentru principalii factori curativi: apele slab mineralizate, sulfuroase, sulfatate, bicarbonatate, calcice, sodice şi clima plăcută. La Pucioasa se pot face aerosoli, hidroterapie, diverse băi, termoterapie sau electroterapie. Stațiunea dispune de suficiente unități de cazare, iar turiştii po vizita și alte obiective din apropiere.
Apele termale de la stațiunea balneară Pucioasa sunt recomandate de medici în scopuri terapeutice având în vedere faptul că acestea ajută în prevenirea, dar și în tratamentul multor afecțiuni și boli.
Curele interne și externe, cu apă sulfuroasă, oferă foarte multe beneficii corpului uman, datorită faptului că conținutul apei este bogat în hidrogen sulfurat care va fi absorbit de către organism și va avea efecte pozitive asupra acestuia.
Un alt mare beneficiu al tratamentului oferit în stațiune este efectul analgezic al apei specifice din stațiune. Efectul este unul relaxant și reconfortant atât pentru piele cât și pentru țesuturi, iar apa are o capacitate semnificativă de a oferi un stimulent circulației în zonele bolnave ale organismului și contribuie la producerea anticorpilor împotriva unor infecții.
La scurt timp după utilizarea acestor tipuri de ape, sulful din compoziția apei este preluat de către organismul uman, reușind să intensifice metabolizarea de bază, producând vasodilatație în țesuturile pielii și în rețeaua cutanată.
De asemenea, acesta ajută la ameliorizarea stărilor tensionale, având un efect benefic asupra sângelui prin creșterea numărului de celule roșii și valorii hemoglobinei. Un alt avantaj al acestuia este că are efect calmant asupra durerilor din organism, relaxând mușchii, ameliorând inflamațiile și normalizând metabolismul. Acest tratament cu sulf ajută și la diminuarea glicemiei (recomandat pentru cei care suferă de diabet).
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…
Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…