Din cuprinsul articolului
Ultimele date arată că numărul românilor depistaţi cu virusul HIV/SIDA care ajung la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi s-a dublat în ultima perioadă, medicii precizând că se constată totodată şi o scădere a vârstei minime de infectare.
Managerul Spitalului de Boli Infecţiopase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat, luni, că, la Centrul Regional HIV-SIDA din cadrul spitalului, s-a dublat numărul pacienţilor nou diagnosticaţi şi că sunt depistaţi inclusiv pacienţi care abia au împlinit vârsta de 18 ani.
„Centrul Regional HIV/SIDA din cadrul spitalului, prin medicii şi psihologii care luptă alături de pacienţi cu această patologie, se confruntă şi gestionează efectele îngrijorătoare ale trecerii prin pandemia de Covid-19.
Din nefericire, din cauza reticenţei populaţiei de a se prezenta la triajul spitalului în momentul apariţiei oricărui dezechilibru am constatat un fapt extrem de îngrijorător. S-a dublat numărul pacienţilor nou diagnosticaţi cu patologia HIV-SIDA în cadrul centrului. Dacă în urmă cu doi ani puteam vorbi de o vârstă minimă de infectare de 21 de ani, azi avem înregistraţi pacienţi care abia au trecut de 18 ani”, a afirmat medicul Florin Roşu, potrivit news.ro.
Potrivit acestuia, cei mai mulţi dintre pacienţii cu această boală au vârsta cuprinsă între 19 şi 24 de ani.
Medicul Florin Roşu susţine că lipsa de informare în rândul tinerilor a dus la o creştere a numărului cazurilor de HIV.
”Această categorie de pacienţi este caracterizată de dinamica de familie. Vorbim fie de o autoritate exacerbată a figurilor parentale, de rigiditate în educaţie, în care tinerii se simt neînţeleşi, fie, la extrema cealaltă, vorbim de o libertate fără limite sănătoase oferită de părinţi. Este vorba în acest ultim caz de o viaţă socială de tip club şi de un anturaj deschis la consum de substanţe interzise şi alcool”, a adăugat Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.
Unul dintre cele mai importante aspect de retinut in cazul infectiilor cu HIV este fapul ca boala este de cele mai multe ori asimptomatica si ajunge sa se manifeste dupa cateva luni, in unele cazuri, sau chiar dupa cativa ani, in anumite situatii, prin complicatiile pe care le da.
Persoanele care au motive sa suspecteze o infectie cu virusul HIV trebuie sa urmareasca simptomele ce apar la cateva zile sau saptamani de la contractarea virusului si sa consulte medicul in cel mai scurt timp:
Pe masura ce virusul se multiplica si degradeaza sistemul imunitar al organismului, pot aparea frecvent simptome si manifestari ale HIV precum:
In stadii avansate ale infectiei, apare si SIDA, manifestata prin simptome precum:
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…