Din cuprinsul articolului
Statistici îngrijorătoare: boala creierului care își va dubla numărul de pacienți în următorii ani. În România sunt deja 72.000 de persoane diagnosticate. Simptomele pe care trebuie să le cunoști!
Cu ocazia Zilei Mondiale de luptă împotriva bolii Parkinson, Asociația Bolnavilor de Parkinson „Sufletul Lalelelor”, Asociația de Luptă Împotriva Bolii Parkinson și Asociația „Mai puternici decât boala Parkinson” lansează campania națională de conștientizare „Înțelege Parkinson”, cu mesajul – Recunoaște semnele bolii Parkinson – T.R.A.P. [Tremor, Rigiditate, Akinezie, Postura]. Caută un neurolog! și platforma de informare intelegeParkinson.ro.
Proiectul este sprijinit de Societatea de Neurologie din România.
Boala Parkinson afectează peste 6,2 milioane de oameni în lume, dintre care 1,2 milioane sunt în Europa, ceea ce arată că boala Parkinson este a doua ca incidență după boala Alzheimer și în același timp, este afecțiunea cu cea mai mare creștere la nivel global.
Boala Parkinson este o tulburare progresivă care afectează sistemul nervos și părțile corpului controlate de nervi. Simptomele încep încet. Primul simptom poate fi un tremor abia vizibil într-o singură mână. Tremorurile sunt frecvente, dar tulburarea poate provoca, de asemenea, rigiditate sau încetinirea mișcării.
În stadiile incipiente ale bolii Parkinson, fața ta poate prezenta puțină sau deloc expresie. Este posibil ca brațele tale să nu se balanseze când mergi. Vorbirea poate deveni moale sau neclară. Simptomele bolii Parkinson se agravează pe măsură ce starea progresează în timp.
Deși boala Parkinson nu poate fi vindecată, medicamentele îți pot îmbunătăți semnificativ simptomele. Ocazional, medicul dumneavoastră vă poate sugera o intervenție chirurgicală pentru a regla anumite regiuni ale creierului și pentru a vă îmbunătăți simptomele.
Semnele și simptomele bolii Parkinson pot fi diferite pentru fiecare. Semnele timpurii pot fi ușoare și pot trece neobservate. Simptomele încep adesea pe o parte a corpului și de obicei rămân mai grave pe acea parte, chiar și după ce simptomele încep să afecteze membrele de ambele părți.
Semnele și simptomele Parkinson pot include:
În România, statisticile oficiale indică 72.000 de pacienți diagnosticați cu această afecțiune neuro-degenerativă progresivă clinic, dintre care 8.100 în București.
Cercetările recente indică faptul că numărul pacienților se va dubla până în 2030.
„Simptomele bolii Parkinson sunt variate, ceea ce face ca deseori aceasta să fie confundată cu alte afecțiuni, iar diagnosticul să fie pus cu întârziere. Boala Parkinson are peste 40 de simptome și afectează în special mișcările corpului, iar pacienții sunt diagnosticați, în medie, la jurul vârstei de 60 de ani. Tulburările de mișcare apar în stadiul 3 al bolii, însă aceasta se dezvoltă încet și primele leziuni pot apărea chiar și cu 20 de ani înainte de primele semne”, transmit organizatorii proiectului, citați de Mediafax.
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…