Sari la conținut

Starea pompierilor răniţi, transferaţi la un spital din Bruxelles. Nereguli grave comise de patronul staţiei GPL care funcţiona clandestin

sursa foto: Facebook
răniţi transferaţi la spitalele din străinătate

Starea celor doi pompieri români care au ajuns duminică la Bruxelles, după tragedia de la Crevedia, este stabilă.

Unul dintre medicii belgieni care i-au preluat pe cei doi, i-au spus corespondentului RRA faptul că echipamentele de protecție ale salvatorilor români i-au protejat pe aceștia suficient de bine, astfel că în prezent ei au arsuri pe 10 % din suprafața mâinilor și a feței. Ei vor fi tratați timp de aproximativ o lună în capitala belgiană, potrivit sursei citate de rador.ro.

Între timp și cealaltă aeronavă, care a transportat doi pacienți cu arsuri suferite în urma exploziilor de la Crevedia, a aterizat la Milano.

Potrivit autorităților române, încă două aeronave vor transporta şapte pacienți în străinătate astăzi. Bilanțul tragediei de aseară, de la Crevedia, a ajuns la doi morți. 41 de persoane sunt spitalizate, iar şase intubate. Dintre răniți, majoritatea sunt pompieri, polițiști și jandarmi, unii în stare gravă.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a preluat dosarul. Potrivit unui comunicat al instituției în cauză se fac cercetări pentru infracțiunea de distrugere din culpă.

Nereguli grave comise de patronul staţiei GPL care funcţiona clandestin

General maior Benone Gabriel Duduc, din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat că staţia pentru distribuţia GPL din Crevedia a primit trei amenzi în 2020, în valoare totală de 50.000 de lei, iarAdunarea Generală a Acţionarilor a emis la momentul respectiv o hotărâre privind închiderea punctului de lucru respectiv.

El a prezentat istoricul controalelor realizate la compania respectivă, evidenţiind faptul că nu au fost respectate măsurile de siguranţă care au stat la baza emiterii autorizaţiei de securitate la incendiu în anul 2011 şi că a fost utilizată o pompă neomologată.

„Obiectivul a fost autorizat de către instituţia noastră, de către ISU Dâmboviţa, în octombrie 2011, ca instalaţie de tip skid pentru distribuţia de GPL la autovehicule, cu o capacitate de 4.000 de litri. În 30.07.2020, în urma sesizări, se efectuează un control inopinat la acest obiectiv şi se constată că nu se respectă măsurile de siguranţă care au stat la baza emiterii autorizaţiei de securitate la incendiu în anul 2011, respectiv acea instalaţie de tip monobloc a fost mutată pe amplasament şi nu se mai respectau distanţele de siguranţă care au stat la baza emiterii de securitate la incendiu.

În consecinţă, ISU constată pierderea valabilităţii autorizaţiei de securitate la incendiu şi totodată constată utilizarea unei pompe neomologate pentru transvazarea GPL-ului dintr-o cisternă în cealaltă şi aplică şi sancţiunea contravenţională de 10.000 de lei, în data de 30.07”, a declarat, duminică, Benone Gabriel Duduc.

Totodată, după ce a constatat pierderea valabilităţii autorizaţiei de securitate la incendiu, ISU a notificat Instituţia prefectului, Oficiul Registrului Comerţului, Consiliul Judeţean, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Agenţia de Protecţia Mediului şi Primăria Crevedia. Reprezentantul IGSU menţionează că 28 septembrie s-a efectuat un nou control inopinat şi s-a constatat că „obiectivul funcţionează” în continuare.

„Se constată, ca faptă contravenţională, funcţionarea fără autorizaţie de securitate la incendiu şi se aplică sancţiunea contravenţională de 30.000 de lei. De asemenea, se constată pe amplasament un rezervor neomologat în care se transvaza GPL şi se mai aplică o sancţiune de 10.000 de lei. Deci 40.000 de lei – sancţiune în 28.09. În 30.09, societatea emite o hotărâre a adunării generale a acţionarilor, prin care închide punctul de lucru de la Crevedia. (…) Se notifică Oficiul Registrului Comerţului.

În 12.09, Oficiul Registrului Comerţului emite certificat constatator prin care ia act de hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor, în 12.10. Şi în 13.10, notifică ISU Dâmboviţa cu privire la faptul că punctul de lucru a fost închis şi anexează hotărârea AGA şi certificatul constatator emis de Oficiul Registrului Comerţului”, a spus el, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, întrebat de ce nu s-a descoperit că firma funcţiona clandestin, Benone Gabriel Duduc a declarat că IGSU nu are rol de autorizare a altor activităţi decât cele de distribuţie a GPL în autovehicule.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel