Sari la conținut

Spune NU osteoporozei! 6 moduri de a îmbunătăți densitatea osoasă după menopauză

densitate osoasa
ilei
densitate osoasa

Din cuprinsul articolului

Moduri de a îmbunătăți densitatea osoasă. Fundația corpului nostru este formată din oase. Drept urmare, îngrijirea și promovarea acesteia este acum responsabilitatea noastră.

Odată cu vârsta, oasele, în special cele ale femeilor, devin mai fragile. Femeile sunt mai predispuse la pierderea densității osoase din cauza mai multor procese biologice și fiziologice din organism. Iar riscul crește după menopauză.

Există o probabilitate mai mare de a pierde densitatea osoasă în timpul menopauzei, deoarece nivelul de estrogen scade. Rezultatul este un os poros, slab și fragil. Acest lucru ar putea crește riscul de osteoporoză.

Iată câteva modificări ale stilului de viață pe care le puteți face pentru a începe o rutină sănătoasă și pentru a crește densitatea osoasă la femei:

6 moduri de a crește densitatea osoasă

Prune uscate: Conținutul ridicat de vitamina K al prunelor contribuie la capacitatea lor de a preveni și de a reduce pierderea de masă osoasă. De asemenea, ar putea reduce balonarea legată de menstruație.

Dieta bogata in magneziu: Importanța legumelor verzi nu poate fi exagerată. Creșteți-vă aportul de spanac, kale, semințe de mac și semințe de susan pentru a reduce șansele de a pierde din densitatea osoasă. Acestea ajută și la mineralizare. 

Produse lactate active: Iaurtul și alte produse lactate conțin calciu, multe proteine, potasiu, magneziu și vitamina K, toate acestea fiind esențiale pentru sănătatea oaselor.

Includeți câteva proteine pe bază de plante: Fitoestrogenii, care seamănă cu estrogenul din organism, sunt prezenți în proteinele pe bază de plante. Deoarece încurajează activitatea osteoblastelor, care sunt celule care creează oase noi, poate ajuta la îmbunătățirea sănătății oaselor. Când nivelul de estrogen scade după menopauză, există o probabilitate mare ca persoana să înceapă să piardă și densitatea osoasă.

Include cât mai multe legume în dietă: Oricât de clișeu ar suna, legumele cu frunze verzi sunt printre cele mai sănătoase alimente, deoarece sunt un adevărat depozit de vitamine și minerale. Napii, varza și broccoli sunt exemple de legume care oferă elemente precum calciul și vitamina K care susțin oasele. 

Exerciții pentru forță: Exercițiile care implică greutate sau impact puternic sunt cruciale pentru păstrarea sănătății oaselor. Pentru o viață sănătoasă a oaselor, ar trebui să includeți activități precum mersul pe jos, alergarea, aerobic și urcatul scărilor în programul de activitate fizică.

Prin urmare, este timpul ca femeile să-și îmbunătățească dieta și să înceapă să caute strategii pentru a menține o sănătate bună a oaselor chiar și după menopauză.
Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel